Habitat for Humanity România a găzduit peste 250 de voluntari

0
74

Habitat for Humanity România a găzduit la finele săptămânii trecute, peste 250 de voluntari, angajaţi ai companiei HEINEKEN România, pe şase şantiere din Bucureşti şi din ţară. Iniţiativa DO DAY este cea mai mare acţiune de voluntariat în construcţii a unei companii, desfăşurată într-o singură zi pe şantierele Habitat for Humanity România.

Cei peste 250 de angajați au venit din toate structurile companiei şi, sub îndrumarea specialiştilor de la Habitat for Humanity România, au realizat lucrări de construcţie şi reabilitare pentru familii şi copii în nevoie din București, Jucu, Comăneşti, Caracal, Oradea şi Ploiești. Acțiunea DO DAY face parte din Agenda de sustenabilitate a Heineken, Brewing a Better Future, prin care aceasta susţine, printre altele,şi comunităţile locale în care compania îşi desfășoară activitatea. „Cred cu tărie că este datoria noastră, ca şi companie, să susţinem comunităţile locale şi să răspundem activ la nevoile lor. Faptul că, împreună cu peste 250 de colegi din Heineken România,vom participa ca voluntari la iniţiativa DO DAY de a construi şi reabilita locuinţe, demonstrează clar că sustenabilitatea este una dintre valorile pe care le împărtăşim în companie. Sunt mândru că, împreuna cu partenerii de la Habitat for Humanity Romania,dăm o mână de ajutor celor care au nevoie de o locuinţămai bună”, declară Onno Rombouts, Managing Director Heineken România.

Peste 30 de copii şi părinţi vor avea o casă decentă

În fiecare an, pe şantierele Habitat for Humanity România vin în jur de 800 de voluntari din marile corporaţii. Aceştia muncesc pe şantierele Habitat for Humanity România, îşi acoperă toate costurile logistice (cazare, masă, transport, recreație şi administrative) şi, în plus, vin cu o donaţie consistentă pentru sprijinirea nevoii de locuire decentă în România. Voluntarii pe şantierele Habitat for Humanity România nu au nevoie de abilităţi speciale. Ei sunt coordonaţi pas cu pas de către echipele de specialişti ai organizaţiei. „Suntem bucuroși că tot mai multe companii mari, cum este Heineken România, aleg să promoveze voluntariatul printre angajaţi şi să deruleze campanii interne de anvergură pentru atragerea lor pe şantierele noastre. Le mulţumim voluntarilor de la Heineken România pentru mâna de ajutor întinsă beneficiarilor noştri. Cu sprijinul muncii lor, peste 30 de copii şi părinţi vor avea o casă decentă şi un viitor mai bun”, a declarat Mario DeMezzo, Director Naţional Habitat for Humanity România.

Despre Habitat for Humanity România :

  • Habitat for Humanity România este una dintre cele mai importante organizaţii din România în domeniul locuirii sociale.
  • Viziunea sa este o lume în care toţi oamenii au posibilitatea să locuiască decent. Din 1996 construiește, reabilitează, oferă consultanţă, suport tehnic şi derulează programe de eficienţă energetică şi de prevenție şi răspuns la dezastre pentru grupuri vulnerabile.
  • Prin filialele sale din Beiuș, Cluj, Rădăuţi, Comănești, Cumpăna şi Craiova, Habitat for Humanity România a ajutat peste 16.000 de persoane să aibă un loc decent în care să trăiască, prin construcţii de case şi reabilitări, şi alte 20.000 prin programele de prevenţie şi răspuns la dezastre.
  • La nivel internațional, Habitat for Humanity a construit şi reabilitat peste 800.000 de locuinţe pentru 4 milioane de persoane din 80 de țări de pe întreg Globul.