Rangnick: „Atmosfera de la Craiova seamănă cu cea de la Marseille”.

0
180

Antrenorul lui RB Leipzig, Ralf Rangnick, a vorbit despre meciul retur cu Universitatea Craiova, din turul preliminar al Europa League, programat joi, de la ora 19.30, pe „Ion Oblemenco”. În tur, nemţii s-au impus cu 3-1 pe RB Arena. Antrenorul german a anunţat că va avea un lot de 16 jucători pentru meciul din Bănie, portarii Mvogo şi Muller şi 14 jucători de câmp. Formaţia germană nu va efectua niciun antrenament la Craiova şi nici nu va susţine vreo conferinţă de presă înainte de meci, iar revenirea în Leipzig este prevăzută imediat după terminarea partidei.

„Trebuie să tratăm meciul serios şi să-l câştigăm, fiindcă avem valoarea necesară şi suntem încrezători că ne vom impune. Au fost rezultate în Europa League care ne-au arătat că nu întotdeauna favoriţii se impun, Zenit şi Feyenoord fiind exemple în acest sens. Vrem să ne calificăm şi ca să fim siguri trebuie să câştigăm meciul. Aceste meciuri ne-ar putea ajuta pentru a pregăti sezonul de Bundesliga şi vom mai avea încă două partide la dispoziţie dacă eliminăm Craiova” a spus Rangnick. Acesta a adăugat că se aşteaptă la o atmosferă infernală în Bănie, asemănătoare cu cea de la Marseille: „Craiova are un stadion modern, care se află în centrul oraşului, abia aşteptăm să jucăm acolo. Cred că stadionul va fi plin şi ne aşteaptă o atmosferă infernală, va semănă cu cea de la Marseille (anul trecut, Leipzig a pierdut pe Velodrome cu 5-2, în sferturile de finală ale Europa League, n.r) şi trebuie să fim pregătiţi pentru ce se va întâmpla acolo, fiindcă nu este o noutate pentru noi o astfel de atmosferă ostilă”.

Rangnick a confirmat că portarul camerunez Mvogo va apăra în Europa League, iar ungurul Gulacsi va fi păstrat pentru meciurile din Bundesliga, Muller fiind rezervă la Craiova. Starul Timo Werner rămâne acasă, din cauza unor dureri la spate. De asemenea, nu vor călători în Oltenia nici Upamecano, Gulacsi şi Laimer. Rangnick i-a anunţat titulari pe Poulsen, Forsberg şi Sabitzer, cei care au intrat pe parcurs în meciul din Germania. Presa germană vehiculează următoarele variante pentru primul 11 al lui Leipzig: Mvogo – Klostermann, Konaté, Orban (Mukiele), Saracchi – Demme, Kampl (Ilsanker) – Kampl (Sabitzer), Bruma (Forsberg) – Augustin, Cunha (Poulsen).

Nemţii anunţă că doar vre o 20 de fani vor fi prezenţi în Bănie şi sunt dezamăgiţi că meciul nu va fi transmis la TV.