Razie de noapte pe străzile din Craiova

0
149

Poliţiştii craioveni au organizat o razie rutieră de amploare, în noaptea de joi spre vineri, în cadrul Planului de acţiune Blocada 2015, fiind oprite în trafic şi verificate peste 200 de autovehicule şi motociclete. În urma neregulilor constatate oamenii legii au aplicat 37 de sancţiuni  contravenţionale în valoare de peste 15 000 lei şi au reţinut două permise de conducere.

Potrivit reprezentanţilor IPJ Dolj, poliţiştii craioveni din cadrul structurilor de poliţie rutieră, ordine publică, investigaţii criminale, sprijiniţi de luptătorii Serviciului Acţiuni Speciale, au organizat în noaptea de joi spre vineri, împreună cu reprezentanţii Registrului Auto Român -Agenţia Dolj, în cadrul Planului de acţiune „Blocada 2015”, o acţiune pe principalele artere rutiere din Craiova unde au fost înregistrate frecvent evenimente rutiere, pe linia prevenirii accidentelor rutiere în care sunt implicaţi conducătorii de motociclete şi autovehicule înmatriculate în alte state. În cadrul acţiunii, poliţiştii rutieri au verificat peste 200 de autovehicule şi motociclete, iar ca urmare a neregulilor constatate oamenii legii au aplicat 37 de sancţiuni  contravenţionale în valoare de peste 15 000 lei. Poliţiştii au reţinut 2 permise de conducere şi au retras 4 certificate de înmatriculare precum şi 2 seturi de plăcuţe cu numărul de înmatriculare.

Astfel, în cadrul acţiunii, poliţiştii rutieri l-au depistat pe Daniel F., de 24 de ani, din Craiova, care a condus un autoturism, pe strada A.I. Cuza din Craiova, iar în urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o concentraţie de 0,22 mg/l alcool pur în aerul expirat. Tânărul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în cuantum de 945 lei, iar ca măsură complementară i s-a reţinut permisul de conducere pe o perioadă de 90 zile. În plus, a fost depistat şi Eduard L., de 23 de ani, din comuna Valea Stanciului, Dolj în timp ce conducea un autoturism înmatriculat în Marea Britanie, pe Calea Bucureşti, fără a deţine poliţă de asigurare tip RCA valabilă şi având aplicate folii neomologate pe geamurile laterale. Conducătorul auto a fost sancţionat cu amendă în cuantum de 1945 lei, iar ca măsură complementară poliţiştii i-au reţinut atât certificatul de înmatriculare, cât şi plăcuţele cu numărul de înmatriculare, după cum au precizat reprezentanţii IPJ Dolj.