Ambasadorul Ion Jinga a prezentat scrisorile de acreditare secretarului general al ONU, Ban Ki-moon

0
110

Ambasadorul Ion Jinga a fost primit, joi, la sediul Organizaţiei Naţiunilor Unite din New York de secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, pentru a-şi prezenta scrisorile de acreditare în funcţia de ambasador extraordinar al României la ONU.

Jinga a prezentat scrisorile de acreditare, arătând că “este o onoare şi un privilegiu să-şi reprezinte ţara pe lângă singura organizaţie internaţională globală”, potrivit unui comunicat de presă emis de Misiunea Permanentă a României pe lângă Organizaţia Naţiunilor Unite. Ban Ki-moon i-a urat bun venit lui Jinga şi a apreciat că provocările cu care se confruntă în prezent comunitatea internaţională necesită un efort sporit al diplomaţiei internaţionale, în centrul căreia se află ONU. Sosirea la post a noului ambasador al României “are loc în cel mai bun moment posibil”, odată cu adoptarea obiectivelor de dezvoltare durabilă pentru perioada 2015-2030 şi într-un an aniversar simbolic – 70 de ani de la înfiinţarea Organizaţiei, potrivit aceleiaşi surse.

Într-o notă personală, secretarul general al ONU a remarcat experienţa diplomatică şi formaţia profesională anterioară a ambasadorului român, apreciind că “ambasadorii cu pregătire ştiinţifică înţeleg foarte bine sistemul ONU”. Ion Jinga a subliniat că România are o tradiţie remarcabilă în domeniul diplomaţiei, cu standarde profesionale înalte, stabilite de Nicolae Titulescu, care a ocupat de două ori postul de preşedinte al Ligii Naţiunilor. “În contextul internaţional actual, în care statele trebuie să facă faţă unei palete extrem de largi de probleme globale, soluţiile trebuie căutate în cooperarea multilaterală, iar ONU se află în centrul acestui efort….”, a spus Jinga.