În urma rezolvării contestaţiilor, încă două medii finale maxime la Bacalaureat, în Craiova

0
531
În urma rezultatelor contestaţiilor depuse de candidaţii care au susţinut sesiunea din această vară a Examenului Naţional de Bacalaureat, Craiova are încă două medii finale maxime, obţinute de doi elevi – unul de la Colegiul Naţional „Elena Cuza”, celălalt de la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti”. De asemenea,  „Fraţii Buzeşti” a atins pragul maxim de promovabilitate.
Au fost afişate rezultatele finale ale Examenului Naţional de Bacalaureat, după evaluarea contestaţiilor. La Craiova, au fost obţinute încă două medii finale maxime, după cele obţinute, anterior, de  Carla Maria Dumitrescu (specializarea Matematică – Informatică) şi de  Andreea Goga  (Filologie), ambele de la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti”. Ultimele „maxime” au fost luate de Ioana Teodora Dumitrescu (Matematică – Informatică) – „Fraţii Buzeşti” şi de Andreea Vasile (Filologie – bilingv engleză), Colegiul Naţional „Elena Cuza”. De asemenea, după contestaţii, Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti” a ajuns la pragul de promovabilitate de 100%. „Este încă o dovadă că, aici, se învaţă carte. Nu putem decât să fim mândri cu ceea ce au obţinut elevii şi cadrele didactice care i-au îndrumat”, a precizat prof. Lucia Carmen Ştefănescu, director al Colegiului Naţional „Fraţii Buzeşti”.
„Este o performanţă obţinută de Andreea Vasile”
La rândul său, prof. Liviu Cotfasă, manager al Colegiului Naţional „Elena Cuza”, a menţionat: „Este o performanţă obţinută de Andreea Vasile, pentru care merită toate laudele, alături de profesorii care au îndrumat-o. Şi la total stăm foarte bine, fiind aproape de procentajul maxim de promovabilitate”. Clasamentul, oficial, al rezultatelor la Bacalaureat, în Craiopva, implicit în Dolj, arată astfel: pe primul loc, cu 100%, se află Colegiul Naţional Militar „Tudor Vladimirescu” şi Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti”, lucurile următoare, din Top 6, fiind ocupate, în ordinea descrescătoare a mediilor, de Colegiul Naţional „Elena Cuza” (99,76%), Colegiul Naţional „Carol I” (98,52%), Colegiul Naţional Pedagogic „Ştefan Velovan” (96,40%) şi, surpriza plăcută a acestei sesiuni, ţinând cont că se află la prima experienţă de acest gen, Liceul „Voltaire” (95,45%).