„Global Village” – evenimentul multiculturalității, la Craiova

0
80

O noua ediție a evenimentului „Global Village”, organizat de AIESEC Craiova, va avea loc miercuri, 17 iulie 2019, începând cu ora 19.00, pe esplanada Centrului Comercial Mercur. Culturi din întreaga lume vor fi reprezentate de 40 de studenți străini, din țări precum Turcia, China, Hong Kong, Malaezia, Azerbaidjan, Rusia, Taiwan și Grecia. Pe durata evenimentului, voluntarii internaționali își vor prezenta țara, tradițiile și unele dintre preparatele culinare specifice zonei din care vin.

Oricine își dorește să descopere o mică parte din țările prezente este așteptat pe tot parcursul evenimentului. „Scopul acestuia este de a aduce împreună oameni din diferite ţări şi culturi pentru a sărbători multiculturalitatea și diversitatea noastră ca cetăţeni ai lumii”, spun organizatorii. Reprezentanții AIESEC Craiova precizează că membrii organizației vor fi prezenţi pentru a facilita comunicarea, însă cei pasionaţi de limbi străine pot conversa cu tinerii nativi. «„Global Village” este locul ideal pentru a fi curios, a pune întrebări și îți oferă posibilitatea de a afla numeroase informații despre alte țări sau continente. Voluntarii internaționali sunt persoane deschise, așa că nu ezitați să le adresați întrebările voastre despre cultura și obiceiurile țării lor», este invitația AIESEC Craiova.

AIESEC este o asociație studențească globală, non-guvernamentală, independentă, non-profit, condusă de studenți sau proaspăt absolvenți ai unei instituții de învățământ superior. Este prezentă în 126 de țări și teritorii și peste 2400 de universități și are ca scop dezvoltarea abilităților de leadership ale membrilor săi. În România activează de 29 de ani, iar în Craiova, de 28 de ani, organizația de-aici constituindu-se pe data de 4 iulie 1991.