Tânărul prins băut şi cu permisul anulat la volanul BMW-ului rămâne după gratii

0
160

Tânărul de 26 de ani, din Craiova, prins băut la volanul unui BMW şi cu permisul anulat şi arestat preventiv în baza hotărârii Judecătoriei Craiova de pe 9 iulie a.c. rămâne în arestul IPJ Dolj. Magistraţii Tribunalului Dolj i-au respins, ieri, ca nefondată, contestaţia formulată împotriva hotărârii Judecătoriei Craiova.

puscarieReamintim că, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Dolj, vineri, 7 iulie a.c., la ora 3.45, lucrători din cadrul Secţiei 3 Poliţie Craiova l-au depistat pe Alin Ionuţ Traşcă, de 26 de ani, din Craiova în timp ce conducea, pe Calea Bucureşti, în apropiere de intersecţia cu strada Sărarilor un autoturism BMW, deşi avea permisul de conducere anulat. Tânărul mirosea şi a alcool, astfel că a fost condus la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, unde a refuzat recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Ulterior, în urma analizării dosarului împreună cu procurorul de caz, în cursul zilei de vineri s-a dispus continuarea urmăririi penale şi punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de craioveanul de 26 de ani pentru săvârşirea infracţiunilor conducere a unui autoturism pe drumurile publice cu permis anulat şi refuz recoltare probe biologice. Tânărul a fost reţinut pentru 24 de ore şi introdus în arestul IPJ Dolj, iar sâmbătă, 8 iulie a.c., a fost prezentat Judecătoriei Craiova, care i-a emis mandat de arestare pentru 30 de zile. Tânărul a formulat contestaţie împotriva hotărârii instanţei de fond, însă ieri, judecătorii de la Tribunalul Dolj i-au respins contestaţia ca nefondată:

„Respinge ca nefondată contestaţia declarată de inculpatul Traşcă Ionuţ Alin, în prezent deţinut în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv din cadrul IPJ Dolj, împotriva încheierii nr. 69 din data de 08.07.2017 pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Craiova. Obligă pe contestatorul-inculpat la plata sumei de 50 lei reprezentând cheltuieli judiciare către stat. Definitivă. Pronunţată în camera de consiliu din data de 14.07.2017”, se arată în hotărârea instanţei.