Monica Niculescu luptă pentru trofeul de la Wimbledon, la dublu (19:00)

0
178

MonicaMonica Niculescu se luptă în seara aceasta pentru un loc în istoria Wimbledon, LIVE TEXT pe digisport.ro şi pe m.digisport.ro. Organizatorii au anunţat în urmă cu puţine momente că perechea româno-taiwaneză Monica Niculescu//Hao-Ching Chan va evolua sâmbătă, după ora 19:00, în finala probei de dublu din cadrul turneului de la Wimbledon (Marea Britanie), dotat cu premii în valoare totală de 14,8 milioane de euro.

Finala feminină de dublu este programată a treia pe terenul central din cadrul complexului de la All England Club. Ea va fi precedată de ultimul act de simplu şi finala masculină de dublu. Garbine Muguruza (Spania, 14 WTA) şi Venus Williams (USA, 10 WTA) îşi vor disputa finala feminină la simplu, în timp ce perechile Lukasz Kubot/Marcelo Melo (Polonia/Brazilia) şi Oliver Marach/Mate Pavic (Austria/Croaţia) se vor duela în finala din proba masculină de dublu.

Cap se serie numărul 9, Niculescu şi Chan au învins vineri dramatic, scor 7-6(4), 4-6, 9-7, perechea Makoto Ninomiya/Renata Voracova (Japonia/Cehia), după trei ore şi un minut de joc şi au acces în finala de dublu a turneului de Grand Slam de la Wimbledon. Ele vor întâlni în ultimul act o pereche extrem de puternică: Makarova/Vesnina. Ruoaicele, cap de serie numărul doi, s-au calificat în finală după o victorie în minimum de seturi în faţa perechii Groenefeld/Peschke (7-5, 6-2).

Pentru accederea în finala probei de dublu a turneului de la All England Club, Monica Niculescu şi partenera sa vor încasa un cec în valoare de 228.650 de euro şi 1.300 de puncte în clasamentul mondial. În cazul în care vor câştiga turneul, cele două vor primi 457.301 de euro .