160 kg de marijuana, descoperite într-un TIR, la PTF Calafat

0
173

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei (PTF) Calafat au descoperit aproximativ 160 kilograme de marijuana, ascunse în rezervorul unui automarfar condus de un cetăţean bulgar. Echipa de control a observat că un rezervor al TIR-ului avea urme recente de sudură, s-a solicitat ajutorul vameşilor bulgari, care au scanat vehiculul cu aparatura X-Ray, descoperindu-se 172 de pachete în care erau ambalate drogurile. Atât şoferul, cât şi automarfarul au fost predate autorităţilor bulgare pentru dispunerea măsurilor legale.

drog3Reprezentanţii Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (STPF) Dolj au anunţat că joi, 13 iulie a.c., în jurul orei 5.20, la Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Calafat, judeţul Dolj, s-a prezentat pentru a intra în ţară cetăţeanul bulgar Slavchev K., în vârstă de 41 de ani, la volanul unui automarfar înmatriculat în Bulgaria, încărcat cu profile metalice din Bulgaria pentru Slovacia, conform documentelor de însoţire a mărfii. Cu ocazia controlului de frontieră, echipa comună de control formată din poliţişti de frontieră români şi bulgari a observat faptul că rezervorul automarfarului prezenta urme recente de sudură, fapt pentru care s-a trecut la efectuarea unui control amănunţit asupra automarfarului.

drogAstfel, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijinul autorităţilor vamale bulgare pentru ca mijlocul de transport să fie scanat cu ajutorul aparaturii X-Ray. În urma scanării, în rezervor, care fusese special montat, pentru că automarfarul mai avea încă unul, au fost descoperite 172 de colete, ce conţineau cantitatea totală de 159,12 kg de substanţă care a fost supusă unor teste de specialitate şi a reacţionat pozitiv, stabilindu-se că este marijuana.

„Conform protocolului româno-bulgar privind controlul comun la trecerea frontierei, cazul a fost preluat de Poliţia de Frontieră Bulgară în vederea continuării cercetărilor şi stabilirii întregii activităţi infracţionale, urmând ca la finalizarea acestora să fie luate măsurile legale ce se impun”, ne-a declarat comisar Dănuţ Rudăreanu, purtătorul de cuvânt al STPF Dolj.