Omagiu alb-albastru pentru Petre Deselnicu

0
401

deselnicuLa 13 de ani de la dispariţia lui Petre Deselnicu, o delegaţie care i-a cuprins pe Marcel Popescu, Ion Velea, Constantin Bâtlan, Sorin Cârţu, Aurică Beldeanu, Costică Donose şi Nae Ungureanu i-a adus ieri un omagiu celui supranumit „TaiPan”, depunând o coroană de flori şi aprinzând lumânări la mormântul din cimitirul Mofleni.

Petre Deselnicu a făcut parte din echipa Universităţii Craiova în perioada 1964-1976. A strâns 246 de meciuri în prima divizie, marcând de 12 ori. A fost campion naţional cu Universitatea în 1974 şi campion mondial universitar.

„Niciodată nu-l vom uita pe Petre Deselnicu. Important este să nu-l uite Craiova, să nu-l uite suporterii. Ar fi bine dacă vom putea în viitorul apropiat să îi putem dedica o performanţă extraordinară, atât lui, cât şi lui Oblemenco, plecaţi prea devreme dintre noi. Generaţia de acum nu i-a prins nici pe Deselnicu, nici pe Oblemenco sau Balaci. Universitatea trebuie să revină în top pentru a nu deveni o simplă amintire frumoasă, fără prezent şi viitor. Iar numele celor care au făcut istoria trebuie să fie personalizate pe noul stadion, iar energiile celor 30.000 de spectatori, bucuria lor, să le cinstească memoria într-un mod particular pe care-l merită”, a declarat preşedintele Marcel Popescu.

„Deselnicu a reprezentat ceva pentru fotbalul craiovean. A fost campion cu Știinţa, a jucat mulţi ani, fiind un jucător emblematic al acestei echipe. L-am cunoscut de la tineretul Universităţii, am jucat împreună şi o finală la Balcaniadă, avem amintiri frumoase împreună. A fost un băiat senzaţional, un mare sufletist”, a spus Aurică Beldeanu.„Am atâtea amintiri cu Petre Deselnicu încât mi-e greu să aleg una. A fost un jucător imens, emblematic pentru fotbalul craiovean. Un oltean autentic, care a condus vestiarul Universităţii spre primul titlu”, a punctat Constantin Bâtlan, fost coleg cu Deselnicu.