Liderii mondiali au condamnat în termeni duri atacul terorist de la Nisa

0
349

45401348Carnagiul de la Nisa a şocat întreaga lume. Lideri de pe toate continentele condamnă atrocitatea şi îşi exprimă solidaritatea cu poporul francez. În Mongolia, debutul summitului Asia – Europa a fost umbrit de vestea atentatului. Iar, la Washington, festivităţile care urmau să aibă loc la Ambasada Franţei, de Ziua Naţională, au fost anulate.

Summitul Asia – Europa din capitala Mongoliei, Ulan Bator, a început cu un minut de reculegere în memoria victimelor de la Nisa.

“Este o zi tristă pentru Franţa, pentru Europa, pentru noi toţi şi aici, în Mongolia. E un paradox tragic că ţintele atacului au fost oamenii care sărbătoreau libertatea, egalitatea, fraternitatea”, a declarat preşedintele Consiliului European, polonezul Donald Tusk.

Premierul de la Ottawa, Justin Trudeau a scris pe contul său de Twitter că toţi canadienii sunt şocaţi de atentatul de la Nisa. Gândurile lor se îndreaptă spre victime.

La Londra, noul premier, Theresa May, a fost ţinută toată noaptea la curent în legătiră cu teribilul incident. De asemenea, ministerul britanic de Externe a emis o alertă. I-a sfătuit pe britanicii din Franţa să urmeze instrucţiunile autorităţilor locale.

Într-un comunicat al Casei Albe, preşedintele american, Barack Obama, a condamnat ferm “ceea ce pare a fi un oribil atac terorist”. Şi-a exprimat solidaritatea cu Franţa şi a oferit ajutorul Statelor Unite în ancheta pentru a-i găsi pe cei vinovaţi.