Controale în domeniul energetic

0
291

itmSistemul energetic reprezintă infrastructura strategică de bază, pe care se bazează întreaga dezvoltare a ţării, cu un întreg impact social. Tendinţa de creştere a accidentelor de muncă în acest sector a dus la declanşarea unor acţiuni stricte de monitorizare în unităţile de profil, în ceea ce priveşte implementarea regulilor de securitate şi sănătate în muncă.

Inspectoratul Teritorial de Muncă Dolj a pus în practică „Programul cadru de acţiuni al ITM Dolj pe anul 2016 – Acţiunea nr.14”, care a fost structurată atât pe linia informării, cât şi pe cea a controlului. Prima secţiune a avut mai multe manifestări, desfăşurate în luna iunie, drept obiective fiind cunoaşterea prevederilor legale în ceea ce priveşte SSM, încurajarea implicării angajatorilor şi salariaţilor în ceea ce ţine de legislaţia din domeniu etc.

„Începând din luna iunie, inspectorii de muncă au demarat acţiuni de verificare a modului în care unităţile de profil respectă prevederile legale în ceea ce priveşte securitatea şi sănătatea în muncă, precum şi a modului prin care sunt implementate, de angajator, măsurile de SSM, dispuse de inspectorii de muncă. Acţiunile vor continua până în luna noiembrie a acestui an, iar rezultatele vor fi afişate şi pe site-ul ITM Dolj”, a precizat  Adina Boboş, purtător de cuvânt al ITM Dolj.