Succese ale asistenţilor sociali din Dolj, la Gala Naţională de Excelenţă în Asistenţa Socială

0
1738

Gala Națională a Excelenței în Asistență Socială este un eveniment organizat de Colegiul Național al Asistenților Sociali, ce îşi propune să evidențieze și să premieze performanţa în domeniul social. Aflată la ediția a  VII-a, Gala a răsplătit, pe scena Ateneului Român, cei mai dedicați și sârguincioși asistenţi sociali. Doljul se mândreşte, din nou, cu profesioniștii săi în domeniu.

Sucursala Dolj a Colegiului Național al Asistenților Sociali a fost reprezentată, în finala Galei, la șapte categorii, astfel: Asistentul social din domeniul protecţiei drepturilor copilului Iuliana Popescu și Gheorghe Albu; Asistentul social din domeniul persoanelor cu dizabilităţi – Aurora Ciurea; Asistentul social din domeniul incluziunii persoanelor fără adăpost – Florentina Sfetcu; Asistentul social din domeniul asistenţei sociale comunitare – Vasilica Cîrlugea; Asistentul social din domeniul combaterii discriminării/minorităţi – Ionela Groza; Jurnalism – Vlad Ovidiu Cioacă (Monitorul de Oltenia); Personalitatea anului în promovarea educaţiei şi formării în asistenţă socială – Nicolae Gabriel Pricină (lect. univ. dr. la Universitatea din Craiova). “Trei dintre colegii noștri au fost aplaudați la scenă deschisă, pe scena Ateneului Român, din București, câștigând premiul cel mare, la categoria pentru care au fost nominalizați: Iuliana Popescu – Premiul pentru asistentul social din domeniul protecţiei drepturilor copilului, Aurora Ciurea – Premiul pentru asistentul social din domeniul persoanelor cu dizabilităţi, Vasilica Cîrlugea – Premiul pentru asistentul social din domeniul asistenţei sociale comunitare. Lor li se alătură Vlad Ovidiu Cioacă (Monitorul de Oltenia) – Premiul pentru jurnalism. Felicităm și întreaga comunitate a asistenților sociali de la nivelul județului Dolj, pentru toată implicarea, determinarea și devotamentul de care mereu dau dovadă, în raport cu semenii. A fi asistent social înseamnă, în primul rând, a fi empatic, apoi just, moral, integru pentru a apăra drepturile și libertățile sociale ale oamenilor”, a precizat Lavinia Bucur, preşedinte al Sucursalei Dolj a Colegiului Naţional al Asistenţilor Sociali.

O încununare a unei activităţi de echipă

Colegiul Naţional al Asistenţilor Sociali din România este  autoritatea profesională în domeniu, care reprezintă, apără și promovează drepturile și interesele membrilor la nivel local, naţional și internaţional, apără onoarea, libertatea şi independenţa profesională a asistentului social în exercitarea profesiei, asigură respectarea de către asistenţii sociali a obligaţiilor care le revin faţă de beneficiari, instituţii şi societate, în concordanţă cu normele deontologice ale profesiei. Am vorbit cu una dintre laureate, Iuliana Popescu, care ne-a declarat: “Este un rezultat neaşteptat, pentru care mă bucur. Este o încunurare a întregii mele activităţi, în iunie 2021 serbând 25 de ani de activitate în acest domeniu. Nu puteam ajunge aici dacă nu aveam sprijinul colegilor, fiindcă formăm o echipă, una care îşi doreşte să facă lucruri bune . Cred că şi Dumnezeu ne-a fost aproape”.

La rândul său,  Florin Stancu, director al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Dolj, a ţinut să transmită laude laureatelor: “Felicitări colegelor noastre pentru premiile obținute! Excelsior!”.