Teatrul „Colibri”: Final de stagiune cu peste 100 de reprezentații și pregătiri pentru Festivalul „Puppets Occupy Street”

0
385

98 de reprezentații la sediu și alte 11 în țară, la festivaluri din Alba Iulia, Timișoara, București, Galați, Brașov, Ploiești, Slatina și Caracal, cu un total de 17.216 bilete vândute. Trei serii de ateliere de creație, cu aproape 400 de participanți. O micro-stagiune „Colibri. ACTul2” care a adus la Craiova șase spectacole din repertoriul Teatrului ACT București. Festivalul „Puppets Occupy Street” (Air Edition), cu 255 de evenimente, artiști din 12 țări și peste 40.000 de spectatori. Pe scurt – căci ar mai fi de adăugat multe alte evenimente – astfel poate fi prezentată stagiunea Teatrului pentru Copii și Tineret „Colibri”, deschisă la 30 septembrie 2017, cu spectacolul „Zorro”, și care urmează să se încheie la sfârșitul acestei săptămâni, cu spectacolele „Poveste despre Hansel și Gretel” și „Povestea celor trei purceluși”. Artiștii nu intră însă în vacanță, ci în focul pregătirilor Festivalului „Puppets Occupy Street” – ediția a V-a, cu tema „Pământul”.

Ultimele două reprezentații, la acest sfârșit de săptămână!

După aproape nouă luni de evenimente, pentru cei mai mici dintre spectatori, dar și pentru tineri și adulți, Teatrul pentru Copii și Tineret „Colibri” se pregătește să încheie stagiunea, invitând publicul la ultimele două reprezentații. Sâmbătă, 16 iunie 2018, ora 18.00, aduce în scenă „Poveste despre Hansel și Gretel”, spectacolul după Frații Grimm, de și cu Geo Dinescu, Marin Fagu și Mugur Prisăcaru. Povestea, puternică vizual datorită stilului steampunk, dar și atmosferei create de muzică și lumini, este abordată din perspectiva relațiilor de familie, cu amintiri, traume, dragoste.

Duminică, 17 iunie 2018, ora 11.00, este rezervată pentru „Povestea celor trei purceluși”, spectacol interactiv de și cu Geo Dinescu și Marin Fagu, pictură Iulia Goanță, desen afiș Ioana (7 ani) și Andrei (6 ani) Popescu. Cei doi actori deslușesc povestea în echipă cu micii spectatori, pe care și-i fac parteneri de scenă și descoperă împreună frumusețea jocului și a scenografiei realizate din cartoane reciclate. Biletele se pot procura de la Agenţia teatrului, de luni până sâmbătă, între orele 10.00-13.00 şi 16.00-19.00, iar duminica în intervalul 10.00-13.00. Preţ bilet: 7 lei sau 10 lei, în funcţie de categoria locului. După ora începerii spectacolului accesul în sală nu mai este permis.

Artiști din Australia, Argentina și mai multe țări europene vin la Craiova

Încheierea stagiunii nu aduce, însă, vacanță artiștilor, ci implicarea în pregătirea celei de-a V-a ediții a Festivalului „Puppets Occupy Street”. Evenimentul se va desfășura în perioada 25 august – 1 septembrie 2018 și are ca temă „Pământul”. „Noi provocări, curiozități, o lumea fascinantă a artei animației vor ocupa din nou spațiile neconvenționale din oraș și vor anima spectaculos opt zile din vacanța de vară la Craiova”, anunță reprezentanții instituției. Spectacole, ateliere, concerte, parade, expoziții, arte plastice, arte vizuale sunt secțiunile deschise companiilor private și artiștilor independenți, din țară și din străinătate. Potrivit managerului Teatrului „Colibri, Adriana Teodorescu, au confirmat deja participarea artiști din Australia, Italia, Spania, Franța, Rusia, Turcia, Argentina, Macedonia, Serbia, Bulgaria, Polonia ș.a.

 „Puppets Occupy Street” este primul festival de arta animației din România care se desfășoară exclusiv în spații neconvenționale, cuprinzând de la reprezentații teatrale și animație stradală la ateliere de creație pentru copii și pentru profesioniști, dar și proiecții video, expoziții de scenografie, concerte și parade spectaculoase, cu păpuși gigantice. Prima ediție „Puppets Occupy Street” s-a desfășurat în anul 2014. Ediția din 2015 a avut ca temă „Apa”, cea din 2016 – „Focul”, cea din 2017 – „Aerul”, urmând ca cea de anul acesta să se deruleze sub genericul „Pământul”. Ediția de anul trecut a reunit artiști din 12 țări și a cuprins 255 de evenimente, care s-au desfășurat în 18 spaţii neconvenționale, cu peste 40.000 de spectatori.