Începe şi Evaluarea naţională

0
68

Suntem în plină desfăşurare a examenului de Bacalaureat, dar s-a trecut cu vederea peste Evaluarea Naţională, cea destinată absolvenţilor de clasa a VIII-a. Acolo, ne aflăm în prim proces de punere în discuţie a capacităţilor elevilor, pentru ceea ce înseamnă  educaţia.

isj maria ciobanuS-a început, conform metodologiei legislative, procesul, care implică înscrierea elevilor la examenul de „capacitate”.

„Pe 15 iunie începe procedura de înscriere a elevilor de clasa a VIII-a, pentru susţinerea examenului de capacitate, după care se poate face admiterea în învăţământul liceal. Fiecare tânăr trebuie să depună cererea de participare la examen la secretariatul unităţii de învăţământ unde a absolvit. Cei care sunt din promoţii anterioare anului în curs pot participa la examen, dar cererea trebuie depusă la unitatea unde au terminat cele opt clase gimnaziale. Este un calendar amplu, bine pus la punct, unul care se poate observa pe toate site-urile”, a declarat prof . Maria Ciobanu, secretar al Comisiei Judeţene destinată Evaluării Naţionale.

Pe 17 iunie este data-limită a depunerii candidaturilor pentru liceu, iar în ziua de 27 iunie va avea loc prima probă scrisă, la Română, a doua zi fiind la Matematică, iar rezultatele finale vor fi afişate pe 5 iulie.