Pentru a asigura țării lor parcursul european / Partidele politice pro-europene din Republica Moldova au nevoie de dialog

0
76

Demisia premierului Chiril Gaburici este un gest de normalitate, care nu trebuiesă vulnerabilizeze țara vecină, susţine deputatul Ionuţ Stroe, într-un comunicat de presă. „Nu comentez motivele care au dus la această situație, însă acum este un moment în care partidele politice pro-europene, fie aflate la Putere sau în Opoziție, să reînceapă dialogul pentru a asigura Republicii Moldova  un parcurs european de succes. Aspirațiile către Uniunea Europeană ale oamenilor aflați în stradă în ultima vreme trebuie respectate, ei își cunosc drepturile, iar formațiunile reformatoare trebuie să țină pasul cu dorințele cetățenilor moldoveni. Angajamentele luate de Republica Moldova în relația cu Uniunea Europeană  reprezintă  și ele argumente  serioase pentru aceste partide în vederea împlinirii aspirațiilor cetățenilor”, a subliniat purtătorul de cuvânt al PNL.

Parlamentarul doljean a mai spu că este nevoie ca tinerii moldoveni să se implice în viața politică a statului vecin. „Protestele lor exprimă dorința de participare și reformă în viața social-politică a Republicii Moldova, iar  actorii politici trebuie să arate deschidere. Partidele si liderii trebuie să-şi însuşească agenda moldovenilor și să conștientizeze faptul că viitorul tinerilor din Republica Moldova este legat de Uniunea Europeană, a conchis deputatul liberal.