Mehedinţenii susţin proiectul Craiova Capitală Europeană a Culturii 2021

0
100

Săptămâna trecută, autorităţile judeţene din Mehedinţi şi-au dat acordul să semneze protocolul de susținere a proiectului Craiova 2021. Astfel, demersul Craiovei de a câştiga titlul de capitală europeană a culturii în 2021 capătă susţinere din ce în ce mai largă din partea actorilor de cultură importanţi din regiunea Oltenia.

La iniţiativa Asociaţiei „Craiova Capitală Europeană a Culturii 2021”, reprezentanţii tuturor instituţiilor de cultură din judeţul Mehedinţi s-au reunit, marţi, 9 iunie 2015, la sediul Consiliului Judeţean Mehedinţi pentru a identifica modalităţile prin care acestea pot fi implicate în programul Craiova 2021.

„Avem un proiect ambiţios pentru candidatura Craiovei la titlul de Capitală Europeană a Culturii în anul 2021. Și spunem ambiţios şi datorită faptului că implică şi se bazează pe susţinerea tuturor oltenilor, fie că este vorba de simpli cetăţeni, fie că vorbim de instituţiile de cultură din întreaga regiune a Olteniei. Susţinerea totală, declarată, a autorităţilor din judeţul Mehedinţi ne-a confirmat faptul că proiectul nostru are şanse mari de izbândă, iar acest lucru ne motivează şi mai mult. Împreună cu domnul Aladin Gigi Georgescu, preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, am stabilit să parafăm, până la sfârşitul lunii iunie, protocolul de susţinere al proiectului Craiova 2021 de către toate instituțiile culturale din judeţul Mehedinţi”, a precizat Antoniu Zamfir, preşedintele Asociaţiei „Craiova Capitală Europeană a Culturii 2021”.

Susţinere regională pentru Craiova 2021

În cadrul întâlnirii s-a stabilit şi un termen-limită de depunere a propunerilor de activităţi ce vor fi derulate de instituţiile de cultură din judeţul Mehedinţi pentru a fi incluse în strategia programului Craiova 2021 – Capitală Europeană a Culturii.

Semnarea protocolului de susţinere cu oficialităţile de la Dunăre face parte din strategia Asociaţiei de a implica instituţii de stat, cetăţeni, companii private, ONG-uri din întreaga regiune a Olteniei. „Responsabilii politici, administrativi și cei ai societății civile au înțeles perfect faptul că eventuala nominalizare a Craiovei la titlul de Capitală Europeană a Culturii reprezintă o oportunitate unică pentru cetățeni, pentru întregul oraș, dar și pentru regiunea OLTENIA. Faptul că suntem sprijiniţi de întreaga comunitate reiese şi din decizia pe care am luat-o în cadrul Consiliului Director al Asociaţiei, ca până în luna septembrie să acordăm calitatea de membru tuturor consiliilor judeţene şi primăriilor municipiilor reşedinţă de judeţ din regiunea Oltenia”, a menţionat Antoniu Zamfir, preşedintele Asociaţiei „Craiova Capitală Europeană a Culturii 2021”.

Prima selecţie a dosarelor de candidatură la titlul de Capitală Europeană a Culturii va avea loc în toamna acestui an.