„Satelitul” face eventul

0
360

Universitatea II Craiova a câştigat finala Cupei Romniei, faza judeţeană, revenind de la 0-2 în finala cu Bistreţul, disputată la Cârcea

Atmosferă de sărbătoare la Cârcea, unde baza sportivă modernizată a găzduit finala fazei pe Dolj a Cupei României. Aproape 1.000 de spectatori s-au încălzit pentru meciul tricolorilor din Irlanda de Nord un joc de nivel judeţean şi la finalul zilei probabil au rămas cu mai multe impresii bune de la acesta decât din cel de la Belfast. O arenă căreia i s-ar potrivi clişeul „micuţă şi cochetă” şi care merită meciuri de nivel superior Ligii a IV-a, o organizare impecabilă şi un meci dacă nu de nivel ridicat, cel puţin palpitant, cu multe goluri şi ocazii au putut vedea microbiştii din Cârcea, dar şi cei veniţi de la Craiova şi Bistreţ. Campioana judeţului, Universitatea II, a întâlnit o rivală din play-off, Dunărea Bistreţ, care-i înlesnise Craiovei drumul spre baraj învingând tocmai echipa gazdei de sâmbătă, Viitorul Cârcea. Dunărenii au început furibund şi conduceau deja din primul minut, după o fază creată de Oprea şi finalizată simplu de Cimpoieru. Atacantul Bistreţului a fost eroul primei reprize, una care putea trimite Cupa pe Dolj în comuna lui Ilie Balaci. Cimpoieru a mărit avantajul oaspeţilor în minutul 22 după o acţiune personală şi a provocat o dublă schimbare în formaţia craioveană, după doar o jumătate de oră de joc. Nemulţumit de „veteranii” echipei, Stancu şi Marcu, Daniel Mogoşanu i-a înlocuit cu doi juniori care aveau să aibă un aport consistent în partea secundă. Satelitul Ştiinţei a dominat, a avut posesie zdrobitoare, dar tot adversarii au avut două ocazii imense, Cimpoieru ratând singur cu portarul şansele de a încheia practic meciul după 45 de minute.

Revenirea a aparţinut „rezervelor”

Pauza a reluat momentul festiv, fiindcă primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, însoţită de primarul din Cârcea, Valerică Pupăză, cel care dăduse lovitura de start a finalei, a premiat echipa locală Viitorul Cârcea II, campioană în Liga a V-a Dolj. La meci a asistat şi directorul tehnic al Universităţii Craiova, Sorin Cârţu, alături de foştii săi colegi din Craiova Maxima, Aurică Beldeanu, Gheorghiţă Geolgău şi Nicolae Ungureanu.

Repriza secundă a început la lumina reflectoarelor şi sub spectrul dorinţei de revenire a puştilor din Bănie. Buzărnescu a micşorat handicapul, cu un şut din careu şi peste câteva minute atacantul craiovean a scăpat la limită de intrarea criminală a lui Cr. Ologu. Arbitrul care a condus şi finala Ligii I, dintre Steaua şi ASA, Cătălin Găman, l-a eliminat pe mijlocaşul Bistreţului, dar şi pe antrenorul Adi Nedelea, care a protestat vehement. Misiunea Craiovei de a răsturna rezultatul a fost astfel simplificată, în condiţiile în care adversarii au şi căzut fizic. Veteranul Valeriu Mieilă (40 de ani, fost jucător la Extensiv şi Steaua) a fost aruncat pe teren, dar imediat după intrarea sa Craiova a egalat printr-un alt jucător venit de pe bancă, Dinu. Finalul avea să mai aducă alte două goluri în poarta dunărenilor şi satelitul Universităţii a reuşit astfel eventul. Cele patru goluri ale alb-albaştrilor au fost marcate de rezerve, care au avut o motivaţie în plus faţă de titulari. Satelitul Universităţii Craiova va disputa la finalul acestei săptămâni prima manşă a barajului de promovare în Liga a III-a, pe arena Extensiv, cu Pandurii Cerneţi. „Am pornit meciul de la 0-1, dar și când adversarii și-au dublat avantajul am crezut în șansa noastră. Băieții s-au mobilizat exemplar în repriza a doua, au construit cu răbdare și golurile au venit. Mă bucură acest succes, am realizat eventul, dar trebuie să rămânem concentrați întrucât urmează barajul promovării”, a spus Daniel Mogoşanu.

Mezinul Dinu, evidenţiatul meciului

Numele „sonore” din echipa satelit a Universităţii au dezamăgit. Fără întăriri de la prima formaţie, puştii i-au avut în teren pe Manea, Marcu, Iuga, Georgescu şi Armăşelu, jucători care au prins şi cantonamentul din Antalya cu lotul lui Cârţu şi Săndoi, numai că prestaţia acestora a fost modestă, trei dintre ei fiind şi înlocuiţi. Mijlocaşii Armăşelu şi Georgescu n-au arătat nici calităţi de Liga a IV-a, în timp ce Manea, care acum doi ani debuta în Liga I la Corona Braşov, a fost sufocat cu mingi de către coechipieri, dar nu le-a exploatat. De asemenea, stoperul Drăghici a arătat că este depăşit de evenimente, supraponderalul Cimpoieru distrându-se cu el pe parcursul jocului. În schimb, jucătorii veniţi de pe bancă şi-au făcut simţită intrarea. Velocele Căpăţână a impulsionat flancul drept, iar puştiul de 15 ani Dinu a arătat o clarviziune de care mijlocaşii titulari nu s-au apropiat, el marcând şi golul egalizator.

 

Universitatea II Craiova – Dunărea Bistreţ 4-2

Au marcat: Buzărnescu 49, Dinu 74, Căpăţână 84, Jurj 89 / Cimpoieru 1, 22.

Universitatea II Craiova: L. Popescu – Ghincea, Ciocoteală, Drăghici, Gârbiţă – Georgescu (70 Dinu), Armăşelu (56 Jurj) – Marcu (32 Căpăţână), Manea, Iuga – Şt. Stancu (32 Buzărnescu). Antrenor: Daniel Mogoşanu.

Dunărea Bistreţ: Ciocârlan – Cebuc, Ţuculeanu, Goagă (88 Buzatu), Mateiţă – Trăistaru (72 Mieilă), Bouleanu (56 C. Marin), Crişan, Cr. Ologu – Fl. Cimpoieru, D. Oprea (’20, Zamfir). Antrenor: Adi Nedelea.

Cartonaş roşu: Cr. Ologu 59.

Au arbitrat: George Găman – Daniel Mitruţi, Mihai Iliescu.

Observatori: Marian Ezaru, Bogdan Pâncu.