Elevi găsiţi în baruri în timpul orelor de curs

1
47

Poliţiştii de proximitate de la toate subunităţile Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj au acţionat, pe parcursul săptămânii trecute, în zona unităţilor şcolare din judeţ pentru prevenirea şi combaterea actelor antisociale, dar şi a absenteismului şcolar.

Pentru conştientizarea elevilor cu privire la importanţa adoptării unui comportament preventiv pe timpul vacanţei de vară, poliţiştii au iniţiat 134 de întâlniri cu elevi de diferite clase din şcoli generale şi licee, în timpul cărora s-au prezentat materiale cu caracter preventiv şi au fost împărţite aproximativ 1.200 de pliante cu sfaturi şi recomandări. Discuţiile au avut ca subiecte principale dispariţiile de minori, prevenirea delincvenţei juvenile, siguranţa pe internet şi circulaţia pe drumurile publice cu biciclete, patine cu rotile, skateboard-uri.

De asemenea, poliţiştii au organizat 31 de acţiuni pentru prevenirea absenteismului şcolar, în unităţi de alimentaţie publică din apropierea şcolilor, în urma cărora 23 de elevi de liceu care lipseau de la orele de curs au fost găsiţi în baruri. În aceste cazuri, s-a luat măsura informării conducerii unităţilor de învăţământ despre cele constatate şi atenţionării minorilor respectivi cu privire la adoptarea unui comportament în conformitate cu normele sociale şi regulamentele unităţilor şcolare la care sunt înscrişi, după cum au precizat reprezentanţii IPJ Dolj.

1 COMENTARIU

Comments are closed.