Proiectul de “Monitorizare și menținerea stării de conservare favorabile a speciilor de floră și faună inventariate în Coridorul Jiului” a început în comuna Ostroveni

0
362
Proiectul de “Monitorizare și menținerea stării de conservare favorabile a speciilor de floră și faună inventariate în Coridorul Jiului” a început în comuna Ostroveni. Mii de tone de deșeuri aruncate necontrolat au fost strânse de reprezentanții firmei care a preluat contractul, dar și de voluntari din localitate. La activități au fost prezenți și peste 40 de elevi ai școlilor din comună, care au fost informați despre etapele de igienizare și modalitățile de refacere a solului, dar și despre importanța protejării și conservării mediului. Proiectul este finanțat cu fonduri europene accesate de Consiliul Județean Dolj, cu o valoare totală ce depășește 4,2 milioane de lei.
“Etapa de refacere a habitatelor presupune îndepărtarea deșeurilor, pregătirea terenului și îmbogățirea cu sol fertil, apoi însămânțarea cu floră specifică arealului. În total, peste 37 de hectare de teren din aria protejată, de pe raza a nouă localități, vor fi reintegrate în mediul natural. De asemenea, ele vor fi semnalizate corespunzător pentru a descuraja populația ce ar putea să încalce normele de protecție a naturii”, a precizat Cosmin Vasile, preşedintele Cosmin Vasile.