Klaus Iohannis, discurs tern de la Cotroceni!

0
550

 

Preşedintele Klaus Iohannis a explicat de ce a refuzat cele trei propuneri făcute de PSD şi de ce nu este de acord cu remanierea avută în vedere de premierul Viorica Dăncilă. A reiterat criticile de acum, cunoscute, referitoare la partidul de guvernământ. Imediat, pe Facebook, Lia Olguța Vasilescu – purtătorul de cuvânt al PSD, i-a solicitat public președintelui Klaus Iohannis să își ceară scuze.

“România continuă să se dezvolte bine în guvernarea PSD. Conform INS, creșterea economică înregistrată pe primul trimestru din acest an este de 5% (față de același interval din 2018), în consens cu prognoza Guvernului. Este o creștere economică de 4 ori mai mare decât media Uniunii Europene. De asemenea, față de precedentul trimestru, s-a constatat o accelerare a creșterii economice, cu un avans de 1,3%.

Realitatea confirmă din nou că programul PSD funcționează bine. PSD solicită președintelui Iohannis, opoziției, organismelor financiare internaționale și analiștilor din sistemul bancar românesc să își ceară scuze pentru prognozele greșite, care au indus nejustificat o stare de neîncredere în economia românească.

Realitatea a demonstrat de mai multe ori că atunci când Iohannis spune că economia merge rău, trebuie să ne așteptăm că va merge bine! Asta spune tot despre cât înțelege Iohannis din economie. Așa s-a întâmplat și în acest an, când Iohannis a fost primul președinte al României care a respins bugetul propriei țări pe motiv că se bazează pe o estimare nerealistă a creșterii economice. Cel nerealist s-a dovedit a fi Iohannis”.