“Bucurie în Mișcare” a adus mii de iubitori ai mișcării împreună, în Parcul “Nicolae Romanescu”

0
137

Asociația 11even și Kaufland România, în parteneriat cu Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Dolj și JCI Craiova au organizat în 11 și 12 mai 2019 o nouă ediție a festivalului „Bucurie în Mișcare”. După o ediție reușită anul trecut, evenimentul a ajuns din nou în Bănie, mulțumită craiovenilor care au adunat puncte pentru orașul lor, postând pe rețelele de socializare poze și filmulețe cu ei în competiția „Hai în Pauza de Mișcare”.

Evenimentul din acest an a fost organizat împreună cu o serie de susținători ai mișcării din Craiova, ONG-uri și cluburi sportive și a beneficiat de implicarea unei echipe de 100 de voluntari. Organizatorii estimează că în jur de 7000 de persoane au participat la activități, în cele două zile de festival. «”Bucurie în Mișcare” este un spațiu care integrează idei de jocuri și metode simple de a face mișcare, menite să-i ajute pe participanți să se inspire și să aleagă mișcarea zi de zi, într-o lume invadată de tehnologie», declară Paula Șipoș, coordonator național al programului.

Festivalul de la Craiova a avut niște invitați speciali – aproximativ 110 copii din mediul rural, de la școli din Stoicănești, județul Olt și Cîmpeni, județul Dolj, care au câștigat o excursie de o zi la eveniment, cu cheltuielile de transport și masă acoperite. Pentru majoritatea, ziua de sâmbătă a fost „cea mai fericită din viața lor”, cum au mărturisit ei profesorilor care i-au însoțit la festival. “Elevii din Stoicănești au ajuns la Craiova la ora 10.00, iar la ora 18.00, de-abia au fost convinși să urce înapoi în autocar pentru a porni spre casă. La întoarcere era atât de liniște în autocar! Au dormit tot drumul… Și normal, după o zi atât de plină! Au participat la ateliere, au jucat fotbal – și au fost foarte mândri, pentru că i-au învins pe cei de la Craiova”, spune Iulian Zorzoliu, profesorul care i-a înscris să participe la festival, potrivit unui comunicat de presă al organizatorilor.

La această ediție a festivalului “Bucurie în Mișcare” de la Craiova, aproximativ 350 de copii între 5 și 16 ani și-au evaluat abilitățile fizice înnăscute cu ajutorul metodei SportAnalytik, promovată pentru prima dată la nivel național prin intermediul evenimentelor Bucurie în Mișcare. Prin înregistrarea performanțelor la parcurgerea a cinci probe simple – Aplecări înainte, Poziția berzei, Săritura de pe loc, Aruncarea mingii, Alergare în T – a fost generat un raport sportiv care măsoară mai multe calități – flexibilitate, echilibru, explozie, forță și agilitate – și sugerează cinci sporturi care se potrivesc acestora.

Cu sprijinul Kaufland România, anul acesta festivalurile “Bucurie în Mișcare” se desfășoară în perioada 4 mai-16 iunie după următorul program: 4-5 mai – Timișoara; 11-12 mai – Craiova și Roman; 18-19 mai – Galați și Arad; 25-26 mai – Râmnicu Vâlcea; 1-2 iunie – Constanța, Reșița și Târgoviște; 8-9 iunie – Bacău și Satu Mare; 15-16 iunie – Sighetu Marmației și Alexandria.

Organizate în colaborare cu parteneri locali – organizații neguvernamentale și instituții care promovează sportul/mișcarea -, festivalurile propun multiple activități interactive: demonstrații din diverse ramuri sportive, dansuri, fitness, terenuri de basket și mini-fotbal, tenis de masă, tir cu arcul, fun basketball, fotbal target, ski pe asfalt/iarba, fun tenis, slow biking, mini-alergare, tenis cu piciorul, badminton, volei etc. Pe lângă deja tradiționalele clase de fitness pe ghete de sărituri, scoase „în stradă” grație unui parteneriat cu Kinga Sebestyen, fondatoarea Kangoo Club Romania, evenimentele propun anul acesta demonstrații de aikido, organizate cu sprijinul Fundației Române de Aikido Aikikai.