Lia Olguţa Vasilescu la întâlnirea PES Activist: “Votul nostru este foarte important în Parlamentul European”

1
83

Primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, și președintele PSD Dolj, Claudiu Manda, europarlamentarul Victor Boştinaru şi preşedintele PES Activitst România, Victor Negrescu, au participat ieri la întâlnirea PES Activist – filiala Dolj. Edilul din Bănie a vorbit despre fondurile europene, precizând că pe timpul Guvernului Ponta rata absorbţiei a ajung la 40 la sută. De asemenea, Lia Olguţa Vasilescu a mai spus că la Parlamentul European nu mai trebuie trimişi oameni care „să bată cuie în talpa României”.

PES Activist este o organizație ce are ca principal scop promovarea acțiunilor și proiectelor întreprinse de europarlamentari ce fac parte din familia politică europeană socialistă. Preşedintele PSD Dolj, a spus că trebuie trimişi cât mai mulţi socialişti în Parlamentul European. „Sunt alături de noi oameni de valoare cu care ne mândrim. Am considerat că trebuie să ne vedem azi cu dumneavoastră pentru a răspunde întrebărilor comunității legate de alegerile europarlamentare din 25 mai. Avem o miză electorală dar și o competiţie locală, ne luptăm să obținem cel mai bun scor din țară dar dincolo de acest fapt vorbim despre importanța votului pentru destinul Europei. Noi facem parte din familia socialistă, susţinem să avem o majoritate în Parlamentul European”, a adăugat preşedintele PSD Dolj, Claudiu Manda.

Fără fonduri europene România pierde mult ca stat

La rândul său, primarul Craiovei, Lia Oguţa Vasilescu, a explicat că a fost o perioadă neagră pentru România, când fondurile europene au fost absorbite în proporţie de 12 la sută. Aceasta a vorbit despre proiectele realizate cu bani europeni la nivel local, în Craiova intrând în ultimii doi ani 80 de milioane de euro pentru realizarea unor proiecte. „Din punctul meu de vedere sloganul care a fost ales pentru această campanie electorală mă reprezintă foarte mult – trebuie să fim mândri că suntem români. Am văzut până acum europarlamentari care s-au dus să își reprezinte țara și care nu au făcut altceva decât să bată un cui în talpa României. Au cerut rapoarte negative împotriva României, deşi asta ne-a costat intrarea în spaţiul Schengen. Acum aceleaşi persoane spun că actualul Guvern ar trebui să plătească penal pentru că România n-a intrat în Schengen, dar uită că tot timpul cât ne-au reprezentat în Parlamentul European nu au făcut altceva decât să fie contra interesului României. Mai mult decât atât, a fost o perioadă neagră pentru istoria României condusă de o guvernare reprezentată la nivel european de Partidul Popular, perioadă care s-a absorbit doar 12 la sută din fondurile europene alocate României, ceea ce pentru noi înseamnă un adevărat dezastru pentru că trebuie să fii la nivelul pieței țărilor care au reușit absorbții și de 90%. Din fericire Guvernul Ponta a reușit o absorbție în proporție de 40% a fondurilor europene într-un singur an de zile, vă dați seama ce ar fi însemnat dacă nu s-ar fi pierdut acei bani. În Craiova anul acesta şi anul viitor intră aproximativ 80 de milioane de euro, bani europeni, cu care o să facem toate proiectele mari pe care ni le-am propus. Dacă ar fi trebuit să realizăm aceste proiecte cu finanţare doar de la bugetul de stat ne-ar fi trebuit nu doi ani, ci 20 de ani, având în vedere că bugetul de investiţii al Craiovei este undeva la 5 milioane de euro anual. Aceasta este diferenţa şi din acest motiv locul nostru este foarte important acolo. Vă daţi seama ce-ar fi însemnat dacă de la început nu s-ar fi pierdut aceşti bani şi s-ar fi absorbit fondurilor europene? Fără fonduri europene România pierde mult ca stat”, a afirmat primarul Craiovei.

“Mai mult de jumătate din parlamentarii pe care îi trimite România vor fi socialiști”

Edilul din Bănie a arătat activiștilor PES dar și comunității craiovene motivele care ar trebui să stea la baza acordării votului lor familiei socialiste. „Votul nostru este foarte important în Parlamentul European. Am avut două referendumuri de demitere a lui Băsescu, la unul a fost prezență de 90%, ai fi crezut că omul a fost împachetat și trimis acasă. Nu s-a întâmplat acest lucru pentru că cei care l-au susținut au fost din grupul lui politic PPE, partid cu care PES se luptă pentru majoritatea parlamentară. Eu cred că mai mult de jumătate din parlamentarii pe care îi trimite România vor fi socialiști deși de o parte este doar PSD iar de cealaltă numeroase partide, chiar și PNL se va da de partea PPE. Eu sunt convinsă că știți ce aveți de făcut la vot pentru că aveți suflet și sunteți socialiști”, a mai spus Lia Olguța Vasilescu.

1 COMENTARIU

  1. intrebarea e ce faceti voi?mai multa modestie si intelegere fata de comunitate nu cred ca v-ar strica stimata doamna primar!……

Comments are closed.