Administratorul Târgului de la Făcăi, bun de plată: nu avea autorizaţie de funcţionare

0
528

În perioada 11-14 aprilie 2022, comisia mixtă constituită la nivelul Instituției Prefectului – Județul Dolj a făcut verificări la Târgul Făcăi, constatându-se că administratorul acestuia nu deține autorizație de funcționare, eliberată de Primăria Podari, pe teritoriul căreia își desfășoară activitatea. De asemenea, au fost controlați și comercianții din incinta târgului și Târgul Moților, unde se comercializează materiale lemnoase.

Au fost verificate aspecte care vizează respectarea cerințelor cu privire la normele sanitare, sănătatea lucrătorilor, sănătate și securitate la locul de muncă, comercializarea produselor alimentare, comercializarea materialelor lemnoase, normelor în domeniul mărcilor și indicațiilor geografice, respectarea obligației operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice, precum și prevederile legale referitoare la prevenirea și stingerea incendiilor. Au fost identificate neconformități din punct de vedere al normelor sanitare în vigoare, de depozitare, precum și cu privire la punerea în circulație a unor produse.

Astfel au fost constatate:

  • o infracțiune privind vânzarea de produse contrafăcute
  • 45 de contravenții

Au fost aplicate:

  • 35 de amenzi contravenționale în valoare totală de 600 lei
  • 10 avertismente scrise

Comisia mixtă de control a fost alcătuită din reprezentanți ai Instituției Prefectului Dolj, Inspectoratului Județean de Poliție Dolj, Inspectoratul Județean de Jandarmi Dolj, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorului Dolj, ai Direcției de Sănătate Publică Dolj, Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dolj, Inspectoratului Teritorial de Muncă Dolj și ai Gărzii Forestiere Dolj.

Astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoare la nivelul județului Dolj.