Liga a IV-a Dolj se dispută cu 4 echipe

0
269

După mai mult de un an de pauză, Liga a IV-a Dolj se reia în acest week-end, cu patru echipe la start. După ce FRF a anunţat noul protocol medical pentru fotbalul amator, AJF Dolj a convocat o şedinţă cu toate cluburile afiliate şi patru dintre acestea s-au arătat dispuse să participe la mini-campionatul care va trebui finalizat în trei săptămâni. Cele patru cluburi care vor lupta pentru titlul de campioană a Doljului sunt: Fulgerul Maglavit, Spicul Unirea, Ştiinţa 2017 Calafat şi Dunărea Calafat. Aceste echipe se vor întâlni în prima etapă sâmbătă la prânz, urmând să dispute un mini-campionat tur-retur, încheiat cu o finală, între primele două clasate, câştigătoarea urmând să participe la barajul de promovare în liga a treia.

„Echipele A.C.S. Fulgerul Maglavit, A.C.S. Spicul Unirea, A.C.S. Ştiinta 2017 Calafat şi C.S. Dunărea Calafat vor disputa începand cu data de 17.04.2021, 6 (şase) etape tur-retur şi finala mică, respectiv finala mare, până cel mai târziu în data de 08.04.2021, cu respectarea tuturor legilor şi protocoalelor în vigoare cu privire la prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19” este comunicatul AJF Dolj.

Liga a 4-a Dolj ar fi avut în acest sezon 20 de echipe la start, însă din cauza condiţiilor de pandemie campionatul va începe abia acum şi cu numai patru formaţii.

FRF a decis pe 7 aprilie ca AJF-urile să beneficieze de mai puţin de o lună de zile pentru a organiza un așa-zis campionat în care să desemneze o campioană. Aceste reprezentante județene vor juca în primă fază un prim baraj într-o singură manșă, iar învingătoarele vor merge la al doilea baraj, în dublă manșă, contra celor mai slabe echipe din Liga 3. Pe baza noului regulament, AJF-urile vor trebui însă să își anunțe reprezentanta la ”etapa I” până în data de 8 mai, la ora 24:00. Câștigătoarea va fi recunoscută de FRF și acceptată la baraj doar dacă va participa într-o competiție cu minimum 4 echipe în componență și să aibă șapte jocuri disputate. Cele 21 de câștigătoare vor merge apoi în ”Etapa a II-a” a barajului, unde vor întâlni echipele cele mai slabe din Liga 3.