Prelungire stare de urgență – Comisiile parlamentare, ședințe pentru raportul comun

0
249

Decretul preşedintelui Klaus Iohannis privind prelungirea stării de urgenţă cu încă o lună intră miercuri în discuţia comisiilor parlamentare de specialitate pentru raport şi avize.

Potrivit programului Camerei Deputaţilor, miercuri au loc şedinţe comune online ale Comisiilor juridică, pentru apărare şi pentru sănătate ale celor două Camere ale Parlamentului, pentru întocmirea unui raport comun în cazul solicitării preşedintelui Klaus Iohannis cu privire la prelungirea stării de urgenţă pe teritoriul României, instituită prin Decretul nr. 240/2020, publicat în Monitorul Oficial al României nr. 311/14.04.2020.

Totodată, Comisiile pentru politică economică, afaceri europene, muncă, transporturi şi învăţământ ale celor două Camere se vor reuni în şedinţe online pentru avize comune în cazul decretului preşedintelui Iohannis.

Vot prelungire stare de urgență

Joi, la ora 12,00, va avea loc plenul reunit al Parlamentului pentru dezbatere şi vot pe solicitarea de prelungire a stării de urgenţă pe teritoriul României. Şedinţa de plen va fi online.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, marţi, decretul privind prelungirea stării de urgenţă. “Am emis astăzi decretul de prelungire cu 30 de zile a stării de urgenţă pe întreg teritoriul României pentru a putea fi luate în continuare cele mai eficiente măsuri de combatere a epidemiei COVID-19”, a spus şeful statului la Palatul Cotroceni.