Primăria Craiova îi provoacă pe constructori să termine de reabilitat Parcul „Nicolae Romanescu” în doar câteva luni. Pentru a nu pierde finanțarea de 12 milioane de euro – care a fost oferită Craiovei chiar la încheierea perioadei de finanțare europeană –, municipalitatea a stabilit ca lucrările să fie realizate în patru luni și nu mai târziu de sfârșitul acestui an. Un alt hop ar putea fi eventualele contestații de care nici o licitație a Primăriei Craiova nu a fost ocolită.
Municipalitatea craioveană a scos la licitație lucrările de reabilitare a Parcului „Nicolae Romanescu”, valoarea estimată a investiției fiind de 54 de milioane de lei fără TVA, adică puțin peste suma de 12 milioane de euro. Pentru că banii trebuie să fie consumați până la sfârșitul acestui an – în caz contrar finanțarea europeană se pierde și Primăria Craiova trebuie să suporte de la bugetul local toate costurile –, autoritățile au impus un termen de execuție mic, de numai patru luni. La stabilirea acestei date, municipalitatea a luat în calcul și faptul că licitația ar putea să aibă și contestații, ceea ce ar prelungi și mai mult lucrarea.
Contestațiile ar zădărnici proiectul
Potrivit autorităților, din experiența de până acum, aproape toate lucrările care au fost scoase la licitație de Primăria Craiova au fost contestate ulterior. De cele mai multe ori, cazurile au ajuns să fie soluționate de instanță și s-a așteptat după o sentință care să îi dea dreptul municipalității să adjudece licitația. Reprezentanții municipalității nu exclud nici acest fapt și se așteaptă ca unul dintre ofertanți să conteste rezultatul final. Cu tot cu timpul care s-ar pierde cu soluționarea eventualelor contestații, lucrarea de reabilitare a parcului ar fi la limită. Autoritățile speră, totuși, că termenul scurt de lucru îi va face pe constructori să renunțe la a mai pierde vremea cu contestațiile.
Toate aleile vor fi reabilitate
Principala lucrare care se va face în incinta Parcului „Nicolae Romanescu” se referă la infrastructură. Toate aleile care există încă de la creionarea parcului, precum și cele care au fost trasate ulterior au fost incluse pe lista de lucrări, urmând să fie reabilitate în totalitate. Astfel, aleile care sunt acum destinate pietonilor și sunt îmbrăcate în asfalt vor fi refăcute în același mod, prin aplicarea un strat nou de bitum. În ceea ce privește aleile din beton, acestea vor fi așternute, de această dată, cu un strat de piatră cubică. Autoritățile intervin și asupra aleilor din pământ care au fost trasate pe lângă cursul de apă, acestea urmând să fie îmbrăcate cu piatră spartă.
Podurile și foișoarele vor fi recondiționate
Potrivit documentației, lucrările de reabilitare includ decolmatarea pârâului în aval de lacul mare și recondiționarea cascadelor și a căderilor de apă. Podul suspendat, precum și toate celelalte podețe vor fi și ele reabilitate, la fel și cele două intrări în parc și împrejmuirea. Tot în acest proiect vor fi modernizate toate pavilioanele care există în parc, inclusiv pavilionul fanfarei, Glorieta și Debarcaderul. Autoritățile locale își propun să reabiliteze, de asemenea, toate băncile și grupurile sanitare, precum și să înlocuiască stâlpii de iluminat și coșurile de gunoi. Cișmelele publice care există în incinta parcului vor fi recondiționate și vor fi completate și cu alte fântâni cu apă potabilă care vor fi construite în stilul parcului. Pentru spațiile verzi, vor fi achiziționate sisteme de irigare automată. Parcul va fi supravegheat cu o rețea de 100 de camere video care vor fi montate după ce se vor termina amenajările. O altă dotare va fi o rețea de wireless la care vizitatorii se vor putea conecta gratuit.
Există mai mult aur în creierul omului decât în pământ. Asta scrie celebrul Napoleon Hill în cartea ”De la idee la bani”. Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email alexiepopescu@yahoo.ro
Comments are closed.