Sute de şoferi sancţionaţi de Paşte

0
83

Perioada Sărbătorilor Pascale a fost plină de acţiuni preventive ale oamenilor legii, fiind organizate razii atât în judeţ, cât şi în Craiova, însă, cu toate acestea, în prima zi de Paşte, trei doljeni şi-au pierdut viaţa în urma unor accidente de circulaţie. În a doua zi, oamenii legii au dat peste mai mulţi şoferi băuţi la volan, aceştia alegându-se cu dosare penale.

În cursul zilei de luni, a doua zi de Paşte, la nivelul judeţului Dolj a fost organizată o razie pentru prevenirea accidentelor rutiere, urmărindu-se, în plus, prevenirea şi combaterea faptelor comise cu violenţă în mediul urban şi rural. Poliţiştii de la formaţiunile de ordine publică, intervenţie rapidă şi poliţie rutieră au acţionat în 36 de filtre rutiere, pe principalele drumuri din judeţ, dar şi în Craiova, astfel fiind constatate 6 infracţiuni pentru care s-au întocmit dosare penale, iar pentru abaterile constatate au fost aplicate 131 sancţiuni contravenţionale, valoarea amenzilor fiind de peste 22.000 lei. De asemenea, au fost reţinute în vederea suspendării 6 permise de conducere şi retrase 4 certificate de înmatriculare. Oamenii legii au depistat mai mulţi conducători auto care au urcat băuţi la volan, unii dintre ei fiind chiar în stare avansată de ebrietate.

Astfel, potrivit reprezentanţilor IPJ Dolj, luni seară, în jurul orei 20.00, pe DJ 561, în comuna Bîrca, poliţiştii doljeni l-au depistat pe Tudorel F., de 44 de ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism având o alcoolemie de 1,11 mg/l alcool pur în aerul expirat. În aceeaşi seară, poliţişti din cadrul Biroului Rutier Craiova l-au depistat pe Marian S., de 47 de ani, din comuna Pleşoi, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Brestei, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat o valoare de 1,13 mg/l alcool pur în aerul expirat. „Celor în cauză li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, pe numele lor fiind întocmite dosare penale pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice”, ne-a declarat agent şef adjunct Amelia Căprărin, din cadrul Biroului de presă al IPJ Dolj.

Trei accidente mortale în prima zi de Paşte

Din nefericire, în prima zi de Paşte s-au înregistrat nu mai puţin de trei accidente mortale, în două cazuri victimele fiind pietoni. Astfel, potrivit reprezentanţilor IPJ Dolj, primul dintre evenimentele rutiere s-a petrecut duminică dimineaţa, în jurul orei 2.00. Victor Mihalache, de 60 de ani, din Craiova în timp ce conducea un autoturism Ford, pe D.N.6,  în afara localităţii Işalniţa, dinspre Craiova către Filiaşi, l-a accidentat mortal pe Mihaiu Stăvaru, de 73 ani, din Bucureşti care se afla în partea carosabilă. Poliţiştii rutieri ajunşi la faţa locului au întocmit în cauză un dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracţiunii de ucidere din culpă. Aproximativ trei ore mai târziu, în comuna Apele Vii, pe D.J. 604, Cosmin Călin, de 23 ani, din localitate în timp ce conducea un autoturism Logan înregistrat la o firmă de taxi, dinspre Castranova către Celaru, l-a accidentat pe Marin Călin, de 77 de ani, din aceeaşi localitate care se deplasa pe partea carosabilă, venind de la biserică. Victima a fost transportată la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, unde a decedat. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest de către poliţiştii ajunşi la faţa locului, stabilindu-se că avea o concentraţie de 0,32 mg/l alcool pur în aerul expirat. Şi în acest caz s-a întocmit dosar penal şi se continuă cercetările. Şi tot duminică, seara, în jurul orei 23.30, în Craiova, pe strada Râului, Liviu Fieraru, de 37 de ani, din localitate în timp ce conducea un autoturism Toyota, în dreptul blocului H6, pe fondul neadaptării vitezei la condiţiile de drum (carosabil acoperit cu nisip şi pământ) a pierdut controlul asupra direcţiei, a părăsit partea carosabilă către dreapta intrând într-un autoturism parcat. Din impact maşina a fost proiectată într-un pom, după care s-a răsturnat pe partea stângă, şoferul pierzându-şi viaţa. Medicii de pe ambulanţa ajunsă la faţa locului n-au mai putut face nimic pentru bărbat.