Razie de amploare în Dolj

0
144

Poliţiştii doljeni au organizat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, o razie în tot judeţul, pe parcursul căreia au fost aplicate amenzi în valoare de peste 50.000 lei şi s-au întocmit 10 dosare penale. În plus, nu mai puţin de 17 permise de conducere au fost reţinute, 14 dintre ele unor şoferi prinşi băuţi la volan.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, în tot judeţul Dolj, a fost organizată o razie de amploare pentru prevenirea şi combaterea faptelor cu violenţă şi a altor fapte antisociale ce se pot comite în zona barurilor şi altor unităţi de alimentaţie publică din mediul urban şi rural, urmărindu-se totodată asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică. Apromativ 300 de poliţişti de la formaţiunile de ordine publică, poliţie rutieră, investigaţii criminale, investigea fraudelor, dar şi luptători de la Serviciul de Acţiuni Speciale au participat la razie alături de jandarmi, fiind instituite, în plus, şi 54 de filtre rutiere unde şoferii au fost testaţi cu etilotestul. Oamenii legii au verificat 159 agenţi economici între care 27 de discoteci şi 120 baruri şi cluburi, iar în cadrul filtrelor rutiere au fost controlate aproximativ 1000 autovehicule, fiind legitimate peste 1.400 de persoane. Ca urmare a activităţilor desfăşurate în cadrul raziei au fost depistate 10 infracţiuni în flagrant pentru care au fost întocmite dosare penale, precum şi 229 abateri contravenţionale, pentru care oamenii legii au aplicat sancţiuni de 54.998 lei.

Totodată, au fost reţinute în vederea suspendării 17 permise de conducere,  din care 14  pentru alcool şi au fost retrase două certificate de înmatriculare.

 Între cei care s-au ales cu dosare penale sunt şi doi tineri de 17 ani, din Daneţi, prinşi la furat. Potrivit reprezentanţilor IPJ Dolj, lucratorii Secţiei Nr. 12 Poliţie Rurală Daneţi i-au depistat pe Leontin H. şi Laurenţiu T., ambii de 17 ani, din localitate în timp ce transportau, cu o căruţă, 21 stâlpi din beton (spalieri) a căror provenienţă nu au putut-o justifica. Fiind extinse cercetările s-a stabilit faptul că stâlpii din beton fuseseră sustraşi anterior de către cei doi din curtea locuinţei unui bărbat din Daneţi, dintr-o cultură de viţă de vie. În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat.

Poliţişti din cadrul Poliţiei Oraşului Bechet şi Postului de Poliţie Ostroveni l-au depistat la un filtru rutier în trafic pe Ştefăniţă Turnagiu, de 34 de ani, din Ostroveni, în timp ce conducea, pe DN 55A, un autoturism Renault Laguna având o îmbibaţie alcoolică de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cel în cauză a fost condus la Spitalul orăşenesc Dăbuleni unde i-au fost  recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei şi i s-a întocmit dosar penal.

La ul alt filtru rutier organizat pe DJ 606 în comuna Predeşti, poliţiştii au făcut semnal regulamentard e oprire unui Opel Astra. Şoferul nu a oprit, astfel că poliţiştii au pornit în urmărirea lui, reuşind să-l blocheze. Şoferul a fost identificat, stabilindu-se că este vorba despre Cosmin Cocoş, de 28 de ani, din comuna Greceşti. Pentru că mirosea a alcool, poliţiştii l-au adus la sediul Biroului Rutier Craiova, unde a refuzat testarea cu aparatul alcooltest, dar şi prelevarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.  În cauză a fost întocmit dosar penal conform prevederilor legale, după cum au precizat reprezentanţii Biroului de presă al IPJ Dolj.