Bercea Mondial, trimis în judecată pentru tentativă de omor calificat

0
49

Faptul că a susţinut în permanenţă că nu el şi-a înjunghiat nepotul, în timpul unui conflict petrecut pe 17 februarie într-un bar din localitatea Drăgăneşti – Olt, nu i-a convins pe procurori, care, în urma cercetărilor, au stabilit că Sandu Anghel zis Bercea Mondial este autorul infracţiunii. Prin rechizitoriul finalizat ieri, procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova au dispus trimiterea în judecată a lui Bercea Mondial pentru tentativă de omor calificat, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, instigare la mărturie mincinoasă neurmată de executare şi portul cuţitului, fără drept, în locuri şi împrejurări în care s-ar putea primejdui viaţa ori integritatea corporală a persoanelor.

Potrivit unui comunicat de ieri, procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a lui Sandu Anghel zis Bercea Mondial, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tentativă de omor calificat, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, instigare la mărturie mincinoasă neurmată de executare şi portul cuţitului, fără drept, în locuri şi împrejurări în care s-ar putea primejdui viaţa ori integritatea corporală a persoanelor. Alături de el, în acelaşi dosar, au mai fost trimişi în judecată fiul său, Florin Anghel zis Ambasador, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de complicitate la tentativă de omor calificat şi ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, şi soţia sa, Fănica Anghel zisă Stela, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de  instigare la mărturie mincinoasă neurmată de executare şi încercarea de a determina mărturia mincinoasă.

După cum reiese din rechizitoriul întocmit la finalizarea cercetărilor, pe 17 februarie a.c., Ionuţ Anghel se afla împreună cu alte persoane într-un bar situat într-un imobil ce-i aparţine inculpatului Anghel Sandu, din localitatea Drăgăneşti Olt. Având cunoştinţă de prezenţa părţii vătămate în locaţia respectivă şi pe fondul unor relaţii conflictuale mai vechi cu familia acesteia, inculpatul Anghel Sandu, înarmat cu un cuţit şi un topor şi însoţit de inculpatul Anghel Florin (fiul său), s-a deplasat la localul respectiv şi, în urma unor altercaţii verbale între aceştia, inculpatul Anghel Sandu i-a aplicat părţii vătămate o lovitură cu cuţitul în zona toracică. Ionuţ Anghel şi cei ce o însoţeau au încercat să fugă înainte ca partea vătămată să fie tăiată cu cuţitul, intuind starea de pericol în care se aflau din atitudinea inculpatului Anghel Sandu, care, la momentul intrării în bar, a lovit cu un topor în tocul uşii.

“După ce  partea vătămată a fost înjunghiată, inculpaţii Anghel Sandu şi Anghel Florin au îmbrâncit-o pe aceasta pe scări până în faţa imobilului în care funcţiona barul, unde, văzând că starea acesteia este gravă, au abandonat-o, s-au urcat în autoturismul cu care veniseră la bar şi au plecat spre municipiul Slatina. Însoţitorii părţii vătămate au încercat să-i acorde acesteia primul ajutor, însă neputând opri hemoragia, au transportat-o la spitalul din municipiul Caracal, unde i s-au acordat primele îngrijiri medicale.  Din pricina stării critice în care se afla, aceasta a fost ulterior transportată cu ambulanţa la un spital din Craiova, unde a fost supusă unei intervenţii chirurgicale, reuşindu-se salvarea vieţii prin îngrijirile medicale”, se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova.

După comiterea faptei, inculpatul Anghel Sandu a părăsit localitatea de domiciliu, fiind depistat pe 19 februarie a.c. în Bucureşti, de unde a fost ridicat şi condus pentru cercetări la Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt. Procurorii au stabilit că în toată această perioadă inculpatul Anghel Sandu a luat legătura cu rudele sale, în special cu soţia şi fiul său, dar şi cu alte persoane prin intermediul cărora a efectuat demersuri pentru sustragerea de la răspundere penală. În acest scop, inculpatul Anghel Sandu, prin intermediul inculpaţilor Anghel Fănica (soţia sa) şi Anghel Florin (fiul său), l-a determinat pe un alt fiu al său, minor, să ia asupra sa fapta, în sensul de a declara că, în seara zilei de 17.02.2011, acesta din urmă l-ar fi agresat pe Anghel Ionuţ cu un briceag şi, totodată, să producă şi probe în acest scop. Totodată, până la reţinerea sa, inculpatul Anghel Sandu a încercat prin intermediul inculpatei Anghel Fănica să influenţeze persoanele care au asistat la incident, în sensul de a depune mărturie în favoarea sa.

Raportul de constatare medico-legală întocmit în cauză a relevat faptul că leziunile suferite de partea vătămată au putut fi produse prin lovire cu corp tăietor-înţepător, posibil cuţit, pentru a căror vindecare sunt necesare 25 de zile de îngrijiri medicale. De asemenea, raportul a mai reţinut că leziunile au pus în primejdie viaţa victimei. Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Olt.