Naţionala României revine la Craiova în toamnă sau la anul

0
563

Aflat în vizită la Craiova, preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a declarat că naţionala României ar putea juca din nou în Bănie, în toamna acestui an sau în primăvara anului viitor. Ultimul meci disputat de tricolori în Bănie a fost amicalul câştigat cu 1-0 contra Suediei, în urmă cu 4 ani.

„Ne-am întâlnit cu autorităţile, ne bucurăm de sprijinul lor, am avut 4 puncte în agendă. Am discutat despre competiţiile de copii şi juniori, despre infrastructură, despre zona de educaţie şi despre prezenţa primei echipe reprezentative la Craiova pentru un meci oficial, în toamna aceasta sau în primăvara anului viitor” a spus Burleanu.

Răzvan Burleanu despre…

…problemele de arbitraj din fotbalul românesc: „Vom avea VAR din sezonul următor, primul meci va fi Supercupa României. Probleme de arbitraj vor fi mereu, să nu ne aşteptăm ca după implementarea VAR să nu mai existe discuţii. Schimbarea cea mai importantă din arbitraj este legată de integritate, nu mai poate vorbi cineva de corupţie, ne-a fost greu să ajungem în acest punct. Cel mai important este să nu greşească intenţionat. Suntem conectaţi de fotbalul european la nivel de arbitraj, arbitrii noştri de top sunt delegaţi la competiţii importante, se bucură de apreciere. Intensitatea şi ritmul de joc sunt marile probleme ale fotbalului românesc, nu arbitrajul”

…alegerile pentru preşedinţia FRF: „Nu pot să fiu trist că nu am un contracandidat la alegeri. Puterea unui candidat la FRF este dată de suportul primit din partea membrilor afiliaţi şi dacă vrei să ai acest suport trebuie să ai o viziune despre dezvoltarea fotbalului, să ai proiecte, să ai iniţiative pentru fiecare categorie de vârstă, fotbalul nu înseamnă numai primele ligi. Proiectele noastre, intervenţiile noastre sunt necesare şi continuă în ritm alert”.

…echipa naţională: „Rezultatele la nivel de echipă naţională pot fi influenţate din două direcţii: de performanţele echipelor de club sau de evoluţiile jucătorilor la echipe de top din străinătate. Am avut o singură echipă calificată în grupele Conference League, celelalte trei au ieşit foarte repede. În ultimii ani nu am mai avut jucători care să evolueze constant în Top 5 campionate din Europa, abia acum încep să mai pătrundă la nivel cât de cât bun. În 2016 am fost prezenţi la Campionatul European. Ne-am calificat două turnee finale de tineret, pentru prima dată în istorie, şi ne-am calificat la Olimpiadă după 57 de ani. Rămân uimit că se uită aceste lucruri”.

…situaţia Mediaşului şi Clinceniului: „Ce vedem la nivelul ligii I este şi consecinţa pandemiei, cluburile au fost afectate, nu s-au adaptat, managementul cluburilor a jucat un rol important pe plan financiar şi sportiv. Datorită sistemului de licenţiere, din 9 cluburi aflate în insolvenţă în 2019, înainte de pandemie nu mai era niciunul în insolvenţă în Liga I. În vară vom avea intervenţii la nivel de licenţiere, pentru a le sprijini, să le ajutăm să nu mai ajungă în aceste situaţii, dar FRF nu poate suplini rolul unui manager de Liga I. Vedem sancţiunile care se iau în privinţa clubului din Mediaş, alte pârghii nu avem”.