Consiliul Judeţean Dolj, partenerul Forumului Industriei Auto 2019

0
431

Consiliul Judeţean Dolj s-a întrunit ieri, de urgenţă, într-o şedinţă fulger, pentru a vota două proiecte de hotărâre. Unul privind aprobarea cooperării şi a Protocolului de colaborare dintre Ministerul Economiei şi Consiliul Judeţean Dolj cu privire la organizarea Forumului Industriei Auto 2019, ce va avea loc luni, 18 martie a.c, la Craiova. Şi celălalt, privind alocarea unei sume de bani pentru organizarea unui dineu oficial oferit de către Preşedintele CJ Dolj cu prilejul sărbătoririi Zilei Olteniei în dat de 21 martie 2019. 

Cu un istoric local bine cunoscut în industria automotive, judeţul Dolj şi municipiul Craiova reprezintă un puternic centru industrial în materie, aflat în continuă dezvoltare. Industria automotive locală oferă avantaje şi oportunităţi în sine şi dincolo de asta reprezintă de asemenea una din cele mai importante surse de locuri de muncă. Prezent la Craiova de 10 ani cu o investiţie majoră în industria auto constructorul american de maşini Ford produce autoturisme înregistrând o creştere a producţiei an de an într-una din cele mai avansate tehnologic unităţi de producţie.

„În România, industria automotive este suţinută în mod direct prin măsuri guvernamentale de către ministerele de resort. În acest sens, Ministerul Economiei, în cadrul calendarului reuniunilor organizate în ţară pe perioada mandatului Preşedinţiei la Consiliul Uniunii Europene, va organiza la Craiova, Forumul Industriei Auto 2019, în cooperare cu Primăria Craiova şi Consiliul Judeţean Dolj, în baza unui protocol de colaborare. Evenimentul internaţional va fi dedicat dezbaterilor care privesc : prezentul şi viitorul industriei europene şi mondiale auto, măsurile legislative la nivel european şi mondial, conformarea la regulile şi reglementările de pe piaţa auto. La Forum vor participa reprezentanţi  ai producătorilor şi asociaţiilor de producători, ai furnizorilor de componente şi servicii, specialişti care contribuie cu expertiză la conceperea şi aducerea de noi soluţii şi tehnologii în ceea ce priveşte dezvoltarea vehiculelor, ca element de business, precum şi experţi ai Comisiei Europene însărcinaţi cu urmărirea aplicării şi respectării legislaţiei UE, respectiv a directivelor şi regulamentelor în materie”, a explicat Ion Prioteasa, preşedintele Consiliului Judeţean Dolj.

 

Tot în şedinţa de ieri, s-a aprobat şi suma de 8.500 lei, din bugetul CJ Dolj, în vederea oferirii de către conducerea adminsitraţiei judeţene un dineu oficial pentru un număr de 75 de persoane, cu prilejiul sărbătorii Zilei Olteniei, în data de joi, 21 martie a.c.