Aproape eliminată din Cupă, SCMU Craiova vrea să-şi asigure locul 4 în campionat

0
361

Echipa lui Aco Todorov a pierdut prima manşă cu Sibiul, din sferturile Cupei României, iar duminică joacă în Grupa Roşie a Ligii Naţionale cu U BT Cluj Napoca

Echipa de baschet SCMU Craiova joacă duminică, de la ora 18, în Sala Polivalentă, meciul din Top 6 cu U BT Cluj, una dintre forţele Ligii Naţionale, dar pe care băieţii lui Aco Todorov au învins-o pe, pe teren propriu, în sezonul regular. Craiovenii vor să profite de problemele din această perioadă cu care se confruntă ardelenii şi să obţină victoria necesară consolidării locului în Top 4 în perspectiva play-off-ului, cu 4 etape înaintea începerii acestuia. Despre jocul cu formaţia din Ardeal, antrenorul Aco Todorov a declarat: „Clujul rămâne echipa cu cel mai mare buget din campionat, chiar dacă a avut probleme cu Piteştiul în ultimele două meciuri, cauzate şi de absenţele importante, dar este cel mai redutabil adversar, echipa cea mai greu de înfruntat. Mai avem 3 jocuri acasă în campionat şi avem nevoie de o victorie pentru a termina în primele 4 locuri şi vom încerca să o obţinem duminică, pentru a juca relaxaţi următoarele partide”.

După accidentare, Mo Curry a revenit pe teren în meciul de Cupă cu Sibiul, Todorov vorbind atât despre importanţa americanului în roster, dar şi despre forma slabă parcursă de Mihajlovic: „S-a simţit mult de tot lipsa lui Mo Curry, probabil am fi câştigat unul din meciurile trecute dacă el era pe teren. Totuşi, nu este o scuză absenţa lui. Mihajlovic trece printr-o perioadă mai puţin fastă, a fost singur pe postul său în ultimele partide, a jucat mult şi se simte la vârsta lui. Am câştigat însă trofee importante cu el pe teren şi ştiu de ce este capabil şi de ce nu este, aşa că am încredere că-şi va reveni atunci când vom avea nevoie mai mare de el”.

În privinţa play-off-ului şi a continuării sale pe banca tehnică şi din sezonul următor, Aco Todorov a declarat: „Am făcut un sezon bun, am bătut toate echipele din campionat, dar la final tot banii sunt cei mai importanţi. Nu cred că avem parte de respectul care ni se cuvine. Am o echipă pe care o vreau ca adversar în play-off, dar nu vreau să o spun. Oricum, vom juca pe teren orice meci, nu vom încerca să ne alegem adversarul. Vreau să continui la Craiova, mă simt bine aici, dar rămânerea mea depinde şi de rezultate, dacă nu vom termina în primele 4 locuri nu am dreptul să cer conducătorilor prelungirea contractului. Mai întâi să ne îndeplinim obiectivul, apoi să vorbim de contracte. Este o vorbă în baschet: valoarea ta se vede în luna mai. Aşadar, când se trage linie, atunci putem spune dacă am făcut lucruri bune”.

Pentru Craiova, adversarul cel mai convenabil în play-off este BC Timişoara.

„Nici Darussafaka nu câştiga, la cum a fost protejată Sibiul”

Craiovenii au pierdut prima manşă a sferturilor Cupei României, scor 89-74, în deplasare, cu CSU Sibiu, pe sferturi: 26-14, 23-19, 17-23, 23-18. Returul va avea loc pe 19 martie, de la ora 18, în Sala Polivalentă din Bănie, echipa lui Aco Todorov având nevoie de un succes la 16 puncte pentru a ajunge în Final Four-ul competiţiei. Au jucat pentru SCMU Craiova în partida din Sala Transilvania: Koreniuk 20 de puncte, Troupe 13, Curry 11, Gajovic 9, Fraseniuc 8, Boone 8, Ionescu 3, Berceanu 2, Casale, Berculescu.

Formaţia din Bănie a fost „ajutată” să piardă la această diferenţă şi de arbitri, iar Aco Todorov a declarat că nici puternica formaţie turcă Darussafaka nu ar fi avut vreo şansă în aceste condiţii în Sala Transilvania. „Ştiam de la început că şansele de calificare erau 75 % în favoarea lor, iar după primul meci sunt 90 % pentru ei. Cât mai există şanse teoretice, le vom juca, dar e greu. Oricum, la cum au fost protejaţi în meciul tur, nici Darussafaka nu avea vreo şansă să câştige la Sibiu” a declarat tehnicianul macedonean.