Oltenii luptă cu moldovenii pentru finală

0
33

Universitatea Craiova va juca împotriva lui FC Botoşani în semifinalele Cupei României, prima manşă urmând să se dispute pe „Ion Oblemenco”

Universitatea Craiova întâlneşte FC Botoşani în semifinalele Cupei României, primul meci urmând să se joace în Bănie, pe 18 aprilie, iar returul la Botoşani, pe 9 mai. În cealaltă semifinală vom avea parte de un derby al judeţului Sibiu, între FC Hermannstadt şi Gaz Metan Mediaş. Se poate spune că fostul oficial al Universităţii Craiova, Felix Grigore, a avut mână proastă, alegând pentru alb-albaştri cel mai bine cotat şi poziţionat adversar din cei trei posibili, şi în condiţiile în care returul se va defăşura în Moldova. Într-un fel situaţia este similară cu cea de anul trecut, când, după ce o eliminase pe Dinamo, Universitatea s-a întâlnit în semifinale cu o echipă din play-out, jucând returul pe terenul acesteia. Dacă primul joc al semifinalei, Universitatea îl va disputa între turul şi returul play-off-ului, respectiv între meciurile cu Iaşi şi Astra, a doua manşă va avea loc chiar între derby-urile cu CFR Cluj şi FCSB, din antepenultima şi penultima etapă a play-off-ului. FC Botoşani este una dintre echipele cu care Ştiinţa are palmares negativ. Astfel, alb-albaştrii au pierdut toate cele 5 meciuri disputate la Botoşani, în timp ce moldovenii au cedat de 4 ori pe terenul Universităţii, reuşind însă şi o remiză. FC Botoşani este ultima echipă care a învins Craiova în acest sezon, pe 24 noiembrie anul trecut, 1-0, acelaşi scor cu care se impuseseră şi băieţii lui Mangia, în tur, la Severin. Până în semifinale, alb-albaştrii au trecut de Sepsi, CS Afumaţi şi Dinamo, în timp ce Botoşaniul le-a eliminat pe: CFR Cluj, Viitorul şi CSMP Iaşi.

Devis Mangia a comentat tragerea la sorţi din semifinalele Cupei României, spunând că speră ca programarea să fie una favorabilă: „Aveam 3 adversari posibili şi vom întâlni Botoşaniul, vor fi meciuri dificile, fiindcă în acest sezon am câştigat acasă cu 1-0 şi am pierdut acolo cu acelaşi scor. Sper, aşa cum v-am spus acum o lună, să avem posibilitatea de a lupta pentru trofeu, adică oamenii care se ocupă de programarea etapelor de campionat şi de Cupă să dea tuturor şansa de a pregăti meciurile”.

Costeşin: „Am avut ghinion din toate punctele de vedere”

Reprezentantul Ştiinţei la tragerea la sorţi, directorul sportiv Ovidiu Costeşin, a recunoscut că nu-şi dorea un asemenea adversar pentru semifinale şi a enumerat motivele. „A fost o tragere la sorţi cu ghinion, pentru că am nimerit cel mai dificil adversar pe care îl puteam întâlni. Din toate punctele de vedere: al valorii echipei, al deplasării, al oraşului … Am avut parte de ghinion, dar asta este, puteam să jucăm cu oricare dintre ele şi să fim eliminaţi, aşa cum Hermannstadt i-a eliminat pe cei de la FCSB. Trebuie să acceptăm tragerea şi să încercăm să mergem mai departe. Vom juca returul pe terenul echipei care în acest sezon de Cupa României a eliminat atât liderul, cât şi campioana en titre. Suntem consideraţi favoriţi, dar şi anul trecut eram, chiar mai cerţi decât suntem în momentul ăsta, pentru că am jucat cu Voluntari, iar ei au reuşit să ne scoată şi mai departe să câştige şi finala, chiar dacă din nou porneau din poziţia de outsider. În Cupa României nu contează cine e favorit, mai ales cum sunt cei de la Botoşani, care nu mai au obiectiv în afară de Cupa României; se pot menaja în campionat, pentru că nu mai au emoţii cu retrogradarea. Se pot mobiliza şi pot elimina orice echipă, aşa cum au mai făcut cu CFR şi cu Viitorul. Un trofeu câştigat ar reprezenta o bucurie adusă suporterilor, după 25 de ani de aşteptare, totuşi prea mulţi pentru Universitatea Craiova. Sperăm ca anul ăsta să profităm de şansa pe care o avem, să nu dăm cu piciorul, aşa cum am făcut anul trecut”, a spus Ovidiu Costeşin.

Finala Cupei României este programată pe 27 mai, locaţia nefiind încă stabilită.

Altfel, meciul din etapa a 3-a a play-off-ului, dintre Universitatea Craiova şi CFR Cluj, se va disputa sâmbătă, 31 martie, de la ora 20.45, pe „Ion Oblemenco”. Derby-ul FCSB – Universitatea Craiova a fost programat pe 9 aprilie, în a doua zi de Paşte, de la ora 20.45, pe Arena Naţională.