Olt: Etnobotanicele care l-au ucis pe tânărul abandonat pe o stradă din Pitești ar proveni din Slatina. Procurorii DIICOT au descins în Slatina și Pitești

0
215

În această dimineaţă, procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Pitești împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Pitești au efectuat 3 percheziții domiciliare pe raza municipiilor Piteşti şi Slatina, într-o cauză vizând săvârşirea infracţiunilor de efectuare de operaţiuni comerciale cu substanţe susceptibile de a avea efect psihoactiv și ucidere din culpă. Este vorba despre tânărul găsit decedat pe o stradă din Pitești, lăsat acolo de prietenii împreună cu care consumase susbstanțe etnobotanice achiziționate, din câte se pare, de la un bărbat din Slatina.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, în cauză există suspiciunea rezonabilă că suspectul C. I. C. a  achiziționat on-line diverse substanțe cu efect psihoactiv, substanţe care ajungeau la acesta prin intermediul firmelor de coletărie, sub formă lichidă. În continuare, suspectul a procurat material vegetal din farmacii, ceai de salvie sau ”damiana” pe care îl stropea cu lichidul cumpărat în modul mai sus menționat, folosind o proporție de aprox. 10mg de lichid la 30 de grame de material vegetal.  Ulterior, suspectul a comercializat materialul vegetal către diverși consumatori de pe raza judeţului Argeş, în cantități de de 0,25 grame de substanță, contra sumei de 25 de lei.

La data de 11.03.2018, 4  tineri consumatori din municipiul Piteşti, s-au deplasat cu un autoturism  în municipiul Slatina  de unde au achiziţionat de la  suspectul C. I. C., 5 plicuri de substanţă vegetală psihoactivă, pentru suma totală de 50 lei. Pe drumul de întoarcere către Piteşti, aceştia au consumat întreaga cantitate de etnobotanice iar unul dintre ei a intrat în stare de somnolenţă, fără a fi conştient. În această stare, victima a fost coborâtă din autoturism şi aşezată pe un trotuar din zona blocului nr. 2 situat  pe strada Aleea Teilor din municipiul Piteşti, loc în care, la scurt timp, a fost găsită decedată. În urma percheziţiilor, au fost identificate şi ridicate în vederea continuării cercetărilor aproximativ 1 kg. de fragmente vegetale, 4.500 de lei, telefoane mobile şi ustensile folosite la porţionarea şi ambalarea substanţelor interzise. La sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Piteşti vor fi  aduse, în vederea audierii, un număr de 3 persoane. La acțiune au participat polițiști specializați în combaterea criminalității organizate din Argeș și Olt, precum și luptători ai serviciilor pentru acțiuni speciale din cele două județe. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.