Agent de la Rutieră arestat pentru o şpagă de 100 de lei

1
154

Un agent al Biroului Rutier Craiova a fost reţinut pentru luare de mită, după ce, marţi după-amiaza, a fost prins în flagrant imediat ce a primit 100 de lei de la un şofer pentru a nu-l sancţiona fiindcă întorsese autoturismul prin loc nepermis. Şoferul era, de fapt, un ofiţer al Serviciului Judeţean Anticorupţie Dolj, iar flagrantul fusese organizat împreună cu un procuror desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, în urma unui denunţ făcut de un craiovean, în luna ianuarie. Aseară, judecătorii de la Tribunalul Dolj i-au emis agentului mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Ofiţerii Serviciul Judeţean Anticorupţie Dolj din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) au fost sesizaţi, pe 12 ianuarie a.c., de un craiovean că, în timp ce conducea un autoturism înmatriculat în Ucraina pe o stradă din municipiu, a fost oprit de agentul de poliţie Florin Calotescu, care i-a pretins 600 de lei pentru a nu-l sancţiona contravenţional întrucât geamurile autoturismului său aveau o folie protectoare ce nu corespunde standardelor RAR.

În baza denunţului s-a înregistrat un dosar la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj, procurorul de caz dispunând efectuarea unor supravegheri, interceptarea convorbirilor agentului şi introducerea în cauză a unor investigatori sub acoperire. După ce s-au pus la punct toate detaliile, marţi după-amiază, ofiţerii anticorupţie, sub coordonarea procurorului de caz, cu sprijinul SRI Dolj, folosind şi informaţii furnizate de conducerea IPJ Dolj, au realizat flagrantul. Ştiind că echipajul din care făcea parte şi Calotescu acţionează pe Calea Bucureşti, între Facultatea de Mecanică şi Rotonda, în jurul orei 15.30, investigatorul sub acoperire a întors autoturismul prin loc nepermis, fiind imediat tras pe dreapta de Florin Calotescu.

“Pentru a nu-l sancţiona contravenţional şi a nu-i reţine permisul de conducere, poliţistul i-a pretins 100 de lei. Investigatorul i-a înmânat suma pretinsă, bancnotele fiind tratate anterior criminalistic”, se arată într-un comunicat al DGA – Serviciul Judeţean Anticorupţie Dolj. Imediat ce agentul de la rutieră a pus banii în buzunarul vestonului, a apărut şi procurorul de caz, poliţistul fiind dus direct la audieri, la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj. În ciuda faptului că pe mâinile sale şi pe bani a fost evidenţiată substanţa cu care fuseseră marcaţi banii, agentul nu a vrut să recunoască nimic pe parcursul anchetei. Procurorul a dispus reţinerea sa pentru 24 de ore pentru comiterea infracţiunii de luare de mită în formă continuată, iar ieri după-amiază a fost sesizată instanţa cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Poliţistul, care are 36 de ani şi un copil minor, este încadrat din 1996 în Poliţie. În ceea ce-l priveşte pe colegul său de echipaj, nu există indicii că ar fi avut cunoştinţă de ce făcea Calotescu, în momentul realizării flagrantului acesta fiind ocupat cu legitimarea altui conducător auto.

1 COMENTARIU

  1. Sa va fie rusine domnilor de la DGA.Nu mai punem botu la comunicatele dvs in care spuneti ca un politist a cerut bani asa pe strada la un necunoscut.Toate flagrantele voastre au acelas scenariu:trimiteti o sageata care insista la agentul de circulatie sa primeasca bani si-i arunca in masina.Despre infractiunea de INSTIGARE LA LUARE DE MITA ATI AUZIT?bv.si la mai mare.Daaaaa pe domnii doctori care intradevar CER BANI LA NASTERE nu stiti nimic????????????
    RUSINE DGA PT MODUL IN CARE VA FACETI TREABA

Comments are closed.