Noi oportunităţi de angajare pentru doljeni – Târgul de Cariere revine la Craiova

0
380

Târgul de Cariere ajunge din nou la Craiova, în zilele de 23 şi 24 martie a.c.. La această a patra ediţie, organizatorii îşi propun să aducă circa 40 de angajatori locali care să răspundă cerinţelor a 4.000 de candidaţi. Târgul este, şi de aceasta dată, gratuit pentru companiile interesate de participare, dar si pentru candidaţii aflaţi în căutarea unui loc de muncă.

Târgul de Cariere, organizat în colaborare cu Primăria Craiova, cu AJOFM Dolj şi cu Camera de Comerţ, facilitează întâlnirea dintre angajatori şi persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă şi este organizat de două ori pe an în 8 centre universitare şi economice importante din România. Evenimentul se adresează astfel tuturor companiilor angajatoare, de orice profil, dar şi tuturor persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă – studenţi, tineri absolvenţi, persoane cu sau fără studii superioare, necalificate ori inactive, şomeri de lungă durată.

33 de companii au răspuns afirmativ invitaţiei

Pentru această ediţie de la Craiova,  33 de companii au răspuns deja afirmativ la  invitaţia organizatorilor. Între ele se numără Arabesque, Continental Automotive, Lidl, Ruris, Obiettivo Lavoro, Magna Interiors & Exteriors, Allianz Ţiriac şi Astra Asigurări. De asemenea, la eveniment vor participa şi unele dintre cele mai importante companii de recrutare din ţară: Manpower, Adecco, Lugera & Makler, Professional, GI Group Staffing. Fiecare dintre acestea reprezintă un număr mare de clienţi, aşa încât vin în faţa craiovenilor cu o mare varietate de oferte de locuri de muncă. Companiile  interesate de participare îi pot contacta pe organizatori până la 23 martie a.c, prin intermediul site-ului www.targuldecariere.info.

„Organizatorii oferă companiilor participante toată infrastructura necesară participării la eveniment şi se ocupă integral de promovarea evenimentului către candidaţii din grupurile ţintă, fără nici un cost pentru angajatori. Acest lucru este posibil datorită finanţării prin care Uniunea Europeană susţine Târgul de Cariere în această perioadă”, a precizat Ştefan Teişanu, co-fondator Târgul de Cariere.

Seminarii gratuite

Din 21 până în 23 martie, Târgul de Cariere le va oferi craiovenilor un program de instruire gratuită susţinut de către experţi în carieră şi antreprenoriat. Programul constă în trei seminarii, care se adresează tuturor persoanelor dornice de a afla mai multe despre instrumentele de planificare a carierei, despre drepturile şi obligaţiile conferite de statutul de angajat, dar şi despre varianta unei cariere antreprenoriale.

Seminariile abordează concepte ca autoevaluarea, brandingul personal, căutarea activă a unui loc de muncă, întocmirea unui CV şi a unei scrisori de intenţie, interviul de angajare, feed-back-ul de 360 de grade, mentoratul şi drepturile angajatului. Un seminar de o zi este dedicat şi statutului de antreprenor. Experţii Târgului de Cariere vor instrui participanţii în privinţa înfiinţării şi coordonării unei afaceri proprii, oferindu-le informaţii despre  realizarea unui plan de afaceri, drepturile şi obligaţiile angajatorului, surse de informare şi consultanţă în legislaţia muncii, surse de finanţare şi strategii de start-up.

Cei mai activi participanţi vor primi premii în bani, acordate pe loc de către organizatori. Persoanele care doresc să beneficieze de seminariile târgului se pot înscrie pe www.targuldecariere.info/seminarii.php, prin completarea formularul participare de pe site, sau trimţând direct un CV la office@targuldecariere.info,