Întâlniri cu personaje de poveste, la Ludotecă

0
687

Săptămâna aceasta, în cadrul proiectului „Cărticica pentru prichindei şi copii mai măricei”, Ludoteca Bibliotecii Judeţene „Alexandru şi Aristia Aman” propune o temă ce le prilejuieşte copiilor întâlnirea cu Făt-Frumos, Balaurul cel Fioros, Albă ca Zăpada, Bamby şi alte personaje îndrăgite din lumea mirifică a basmelor şi poveştilor: „Personaje preferate din poveste adunate”.

«Pentru preşcolari, colectivul Secţiei pentru Copii şi Tineret a bibliotecii a pregătit planşe cu personaje din basme şi poveşti, cărora micuţii le vor da culoare, în timp ce le vor şi asculta. Cei mai mărişori sunt invitaţi la vizionări pe tema aleasă. Tot lor li se va pune la dispoziţie tot ce trebuie ca prin imaginaţie şi creativitate să dea contur, pe planşe, celor mai dragi personaje din basmele şi poveştile pe care le-au citit, vizionat sau audiat. Ca de fiecare dată, lucrările cele mai reuşite vor fi expuse în Ludotecă. Şi cum obiectul muncii într-o bibliotecă este cartea, nu o să lipsească o frumoasă expoziţie», a precizat purtătorul de cuvânt al Bibliotecii „Aman”, Nicoleta Traşcă.

Se vor lăsa purtaţi în lumea basmelor şi a poveştilor preşcolari şi şcolari din clasele I – a IV-a de la Grădiniţele nr. 21, nr. 31, nr. 51, „Prichindel”, „Pinocchio”, Şcolile nr. 12, nr. 18, nr. 22, nr. 30, nr. 53, Colegiile Naţionale „Carol I” şi „Fraţii Buzeşti”.