Războiul din Ucraina și alte provocări geopolitice vor figura pe ordinea de zi a celei de-a 10-a sesiuni a Adunării Parlamentare Comune

0
201

Membrii Adunării Parlamentare Euronest se vor întruni la Chișinău, Republica Moldova, pentru cea de-a 10-a sesiune ordinară, în perioada 19-21 februarie. Adunarea este alcătuită din 60 de deputați și 10 membri din fiecare dintre parlamentele participante ale partenerilor est-europeni (Armenia, Azerbaidjan, Georgia, Republica Moldova și Ucraina).

Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu, va deschide sesiunea plenară la 20 februarie. Reuniunile vor fi coprezidate de eurodeputatul Andrius Kubilius (PPE, Lituania) și de Ina Coșeru, membră a parlamentului din Republica Moldova. Deputații din România care vor face parte din delegația Parlamentului European sunt Siegfred Mureșan (RO, PPE), Eugen Tomac (RO, PPE), Carmen Avram (RO, S&D), Maria Grapini (RO, S&D), Dacian Cioloș (RO, RE).

Programul complet al evenimentului va fi disponibil aici. Toate ședințele, cu excepția celei a Biroului și a Grupului de lucru pentru Belarus, vor fi transmise în direct online.

Viitorul Parteneriatului Estic după invazia Rusiei în Ucraina

Sesiunea de deschidere a Adunării va fi precedată de reuniuni ale diferitelor comitete și grupuri de lucru Euronest; impactul războiului din Ucraina asupra Parteneriatului Estic și noile provocări în materie de securitate din regiune vor domina discuțiile. Participanții vor adopta, de asemenea, rezoluții privind afacerile politice, integrarea economică, securitatea energetică și aspectele sociale.