Mangia: „Acum trebuie să demonstrăm că vrem mai mult de la acest sezon!”

0
71

Antrenorul italian consideră că victoria cu CFR este importantă doar dacă este completată de un succes la Piteşti, contra lui Hermannstadt

Ultima întâlnire a Ştiinţei cu Vasile Miriuţă la Piteşti nu a fost una plăcută, CFR profitând atunci că Ştiinţa jucase cu Dinamo în Cupă, la Severin, cu nici 48 de ore în urmă, şi s-a impus cu 4-1 în play-off.  Arena din Trivale era atunci locul de refugiu al Universităţii, sibienii fiind acum în postura alb-albaştrilor, iar Vasile Miriuţă constată acum că nu este deloc convenabil să joci toate meciurile în deplasare. Craiova are cea mai frumoasă amintire de anul trecut tocmai dintr-un joc cu Hermannstadt, în urma căruia a ridicat primul trofeu după un sfert de secol. În schimb, la duelul din campionat, din toamnă, alb-albaştrii au suferit, smulgând un punct dintr-un penalty discutabil, obţinut de Cicâldău. Avizaţi de afluenţa de olteni care se anunţă în week-end în Trivale, oficialii sibieni au încercat să ia măsuri în acest sens şi au stabilit cel mai mare preţ la bilete pentru o peluză din România – 50 de lei. În schimb, puţinii fani sibieni care vor fi aduşi la Piteşti au intrarea gratuită.

La un bilet cumpărat cu 50 de lei, clubul oferă unul gratis

Printr-o intervenţie a clubului Universitatea Craiova, fanii care-şi vor cumpăra un bilet la meci cu 50 de lei vor primi unul gratis, costul fiind redus astfel la jumătate. Sunt 1.700 de bilete pentru galeria Ştiinţei, la peluza cu tabela de pe arena „Nicolae Dobrin”, iar acestea s-au pus în vânzare atât la magazinul oficial situat în Electroputere Parc Mall, la etaj (zona Cărturești), deschis între orele 10-22, cât și la magazinul mobil din Piața „Mihai Viteazul”, deschis între orele 10-19. Suporterii din afara Craiovei vor putea achiziționa biletele sâmbătă, în ziua meciului, începând cu ora 11, de la stadion.  Peluza Nord Craiova a anunțat faptul că nu va organiza deplasarea cu autocare sau microbuze, mizând pe „cea mai mare coloană de mașini din ultimii ani”.

Debutul lui Carlos Fortes la Universitatea s-ar putea amâna

La începutul conferinţei de presă, Devis Mangia a ţinut să-i ureze „La mulţi ani” lui Gică Craioveanu, care a împlinit ieri 51 de ani, dar şi tuturor îndrăgostiţilor, cu ocazia Valentine’s Day.  Despre partida cu Hermannstadt, italianul a declarat: că este important un succes pentru a completa victoria din runda trecută, în derby-ul cu CFR Cluj: „Va fi un meci dificil, foarte important pentru noi, mai ales după ce am câştigat contra CFR şi mergem la Piteşti pentru a face totul pentru victorie. Hermannstadt a jucat puţin diferit, au schimbat stilul, sunt o echipă compactă, puternică fizic, periculoasă, au făcut multe puncte cu Vasile Miriuţă. Au luat gol repede la FCSB, nu ne-a fost simplu să revină, dar au jucat, au avut ocazii. Sper ca suporterii noştri să fie în număr mare alături de noi, ne ajută mult. Nu cunoaştem terenul de la Piteşti, va fi un handicap din acest punct de vedere, dar sperăm ca măcar atmosfera să ne fie favorabilă. Dacă vrem mai mult decât până acum, trebuie să demonstrăm în acest meci, să avem continuitate”.  Ultima achiziţie a Craiovei, Carlos Fortes, nu este la potenţial maxim din punct de vedere fizic, fiind incert debutul pentru Universitatea în meciul de la Piteşti. „Fortes este mai bine fizic decât săptămâna trecută, vom mai avea un antrenament până voi decide dacă va fi în lot pentru acest meci sau pentru partida următoare, fiindcă nu vrem să riscăm nimic cu el” a precizat Mangia. Acesta se declară pentru implementarea sistemului VAR şi în România. „Se mai poate greşi, dar este clar că este foarte util acest sistem video. Eu nu vreau ca arbitri să ajute echipa mea, îmi doresc ca ei să fie discreţi, să lase jucătorii să fie protagoniştii meciului, aşa cum a făcut Haţegan la meciul cu CFR”.

Devis Mangia a făcut şi câteva consideraţii în privinţa lotului: „„Este important să avem doi jucători pe post, aşa că încercăm să transferăm ceva în banda stângă, luăm în calcul şi faptul că de la anul va trebui să jucăm cu doi jucători under 21 în teren. Vali Mihăilă a făcut un meci bun acum, după unul mai puţin reuşit cu Viitorul, pentru mine este un jucător important, este tânăr, este normal să aibă oscilaţii în evoluţii. Am luat în calcul şi posibilitatea ca Bărbuţ să joace în stânga, dar încă nu ne-am antrenat cu el pe acea poziţie. Este posibil să apelez şi la rotaţia jucătorilor, atât pentru a avea soluţii surpriză pentru adveersari, dar în primul rând jucătorii trebuie să fie la nivel maxim la antrenamente, să-mi dea ocazia să aleg”.

Pigliacelli: „Ne batem la titlu cu CFR şi FCSB”

Portarul Mirko Pigliacelli a declarat despre partida de mâine: „Cu siguranţă este un meci important şi nu va fi deloc unul uşor, în primul rând pentru că jucăm în deplasare contra unei echipe bune şi după victoria cu CFR trebuie să fim determinaţi pentru a completa cu un nou succes. Puţine echipe se pot lăuda cu suporteri ca ai noştri, nici în Italia nu sunt foarte multe stadioane cu atmosferă precum cea de la Craiova, sperăm ca şi la Piteşti să vină în număr mare. Eu fac tot ce pot să-mi ajut echipa, cred că în fotbalul de astăzi portarul trebuie să aibă un bun joc de picior, am dat assist la ultimul meci, mi-aş dori să marchez, dar nu mă gândesc să execut penalty-uri doar dacă sunt solicitat. În acest moment, ne batem pentru titlu cu FCSB şi CFR, care sunt echipe puternice, dar pe parcurs mai pot apărea şi altele”.