Presat de planul de reorganizare / SC Termo dă ultimatum restanţierilo

0
446

Conducerea SC Termo SRL îi atenţionează pe craioveni că vor fi acţionaţi în instanţă dacă nu-şi plătesc facturile în decurs de trei luni consecutiv. Reprezentanţii societăţii de termoficare spun că nici o asociaţie de proprietari din Craiova nu se poate sustrage de la această măsură întrucât, începând din acest an, SC Termo are o prevedere expresă în planul de reorganizare potrivit căreia facturile curente către proprii furnizori trebuie să fie achitate în termen de 90 de zile.

termo craiovaCraiovenii care se încălzesc de la SC Termo, prin sistemul centralizat, şi erau obişnuiţi să-şi mai amâne plata facturilor nu mai pot face acest lucru. Conducerea societăţii de termoficare îi atenţionează pe aceştia, dar şi pe toţi abonaţii săi că, începând din acest an, cine rămâne cu restanţe pe o perioadă de trei luni consecutive va fi acţionat în instanţă.

„Asociaţia de proprietari care are restanţe mai vechi de trei luni va fi acţionată în instanţă de către noi. Trebuie să procedăm în felul acesta deoarece suntem condiţionaţi, la rândul nostru, prin planul de reorganizare care ne-a fost impus din 2016 şi care ne obligă să avem facturile curente plătite la zi, într-un termen de 90 de zile. Ca urmare, şi noi trebuie să încasăm de la abonaţi banii pentru consumul de agent termic, tot în acest interval de timp”, a explicat Sorin Iordache, reprezentant al SC Termo SRL Craiova.

Termo acţionează în instanţă toate asociaţiile restante

intretinerePotrivit conducerii SC Termo, nu sunt acţionaţi în instanţă locatarii, nominal, ci asociaţia de proprietari din care aceştia fac parte şi care înregistrează deja o întârziere de plată către societatea de termoficare mai mare de 3 luni.

„Noi acţionăm în instanţă asociaţia, iar asociaţia se îndreaptă spre locatarii cu probleme de acest gen. Nu este o situaţie plăcută oricum nici aceasta deoarece, dacă se ajunge la executarea silită pentru datorii, atunci întreaga asociaţie se alege cu conturile blocate, deci nu mai poate să facă nici o plată către furnizori. Preşedinţii de asociaţie cunosc acest lucru şi evită o astfel de situaţie acţionându-i în instanţă pe datornici”, a mai explicat Sorin Iordache.

Abia când asociaţia de proprietari are o hotărâre definitivă şi executorie se pot recupera sumele de la restanţier. În cazul în care nu dispune de bani pentru a-şi stinge debitul, locatarul datornic riscă să îşi vadă apartamentul scos la vânzare.

Topul celor mai mari datornici

blocuri 1În acest moment, potrivit conducerii SC Termo, majoritatea asociaţiilor de proprietari din Craiova sunt acţionate în instanţă, iar multe dintre procese se află în stadiul de executare silită, societatea de termoficare având de încasat de la asociaţii o sumă de 99.761 337 de lei, cea mai veche datorie fiind din anul 2008.

În topul datornicilor se află asociaţia de proprietari nr. 14 „Romanescu” –  6.745.885 de lei;  nr. 7 „1 Mai” – 4.067.114 lei; nr. 24 „Craioviţa Nouă” – 2.721.604 lei; nr. 3 „Știrbei Vodă” – 2.395.532 de lei; nr. 4 „Mareşal Antonescu” – 1.881. 385 de lei; nr. 9 „George Enescu” – 1.840.370 de lei; nr. 23 „Calea Bucureşti” – 1.761.750 de lei; nr. 26 „Brazda lui Novac” – 1.487.769 de lei; nr. 6 „1 Mai” – 1.451.439 de lei şi nr. 5 „Eroilor” – 1.425.125 de lei.