Ateliere de creaţie a mărţişoarelor tradiţionale

0
315

Muzeul Olteniei, cu sprijinul Consiliului Judeţean Dolj, organizează cea de-a VI-a ediție a „Paradei Mărţișoarelor”, eveniment adresat preşcolarilor şi şcolarilor din unităţile de învăţământ doljene. Manifestarea va cuprinde ateliere de creaţie, urmate de vernisajul expoziţiei şi festivitatea de premiere a celor mai frumoase mărțișoare, care vor avea loc pe data de 7 martie. Înscrierile se fac la numărul de telefon 0351/444.030.

«„Parada Mărțișoarelor” își propune să iniţieze copiii în cultura tradiţională românească, în expresiile şi modelele ei autentice, motiv pentru care participanţii vor beneficia de expuneri şi demonstraţii asupra subiectului, atât în ateliere de creaţie (realizare mărţişoare tradiţionale), cât şi în expoziţia de bază a Secţiei de Etnografie», spun reprezentanții Muzeului Olteniei.

Manifestarea include derularea de ateliere de creaţie a mărţişoarelor tradiţionale/populare, ce se vor desfăşura în clădirea nouă (strada „Madona Dudu” nr. 14) şi la Secția de Etnografie – Casa Băniei (strada „Matei Basarab” nr. 16) ale muzeului, în zilele de 25, 26, 27 și 28 februarie a.c., sub coordonarea directă a specialiştilor din cadrul instituţiei craiovene.

Pentru optimizarea activităţilor propuse, atelierele de creaţie vor avea loc pe două secţiuni: pentru preşcolari (între orele 10.00-11.30) şi pentru şcolari (între orele 12.00-13.30). Materialele din care vor fi confecţionate mărţişoarele vor fi aduse de participanţi, în funcţie de caracteristicile proiectelor alese.

Fiecare grădiniţă sau şcoală participantă va depune un panou cu maximum 25 de mărţișoare până pe 5 martie,  ora 16.00, la sediul Muzeului Olteniei (clădirea nouă). Juriul va fi format din plasticieni şi reprezentanţi ai organizatorilor, iar festivitatea de premiere a mărţișorului câştigător, ca și vernisajul expoziţiei urmează să aibă loc pe data de 7 martie, ora 11.00, la Muzeul Olteniei (clădirea nouă).