Percheziţii la suspecţi de furturi

0
102

Poliţiştii doljeni au făcut, miercuri, şase percheziţii la locuinţe din comuna doljeană Valea Stanciului, dar şi la trei stâne de pe raza aceleiaşi localităţi, aparţinând unor persoane suspectate de furturi sau de tăinuirea bunurilor provenite din comiterea de furturi. În urma descinderilor au fost găsite şi ridicate animale şi bunuri reclamate ca fiind furate pe parcursul anului trecut, dar şi în 2013, fiind soluţionate patru dosare penale înregistrate iniţial cu autori necunoscuţi, principalii suspecţi fiind un cioban şi cei doi fii ai săi.

În baza mandatelor emise de instanţa de judecată, sub coordonarea Poliţiei Bechet, oamenii legii au organizat, miercuri, o acţiune vizând depistarea unor persoane suspectate de furturi din gospodării şi furturi de animale. Conform reprezentanţilor IPJ Dolj, au fost mobilizaţi 48 de poliţişti, cu precădere de la formaţiunile de ordine publică de la poliţiile din sudul judeţului, precum şi „mascaţi” din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale, care au descins la şase locuinţe şi trei stâne, toate situate pe raza comunei Valea Stanciului. Oamenii legii au găsit şi ridicat în vederea continuării cercetărilor mai multe vaci, capre şi oi, toate furate, dar şi flex-uri, o motosapă şi alte bunuri.

“În urma acţiunii au fost soluţionate patru dosare penale care erau înregistrate în evidenţa Poliţiei cu autori necunoscuţi şi au fost recuperate mai multe bunuri şi animale sustrase de suspecţi, în speţă 6 vaci, 7 capre, 19 oi, o motosapă, 4 flex-uri, un cazan de ţuică, iar alte bunuri ce nu au putut fi justificate au fost ridicate în vederea cercetărilor (o căldare de aramă cu capacitatea de 80 l, un flex, o bormaşină, doi baloţi de sârmă)”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, comisar-şef Adrian Căpraru.

O bună parte din bunuri au fost descoperite la locuinţa unui cioban din Valea Stanciului, Marin Tuncă, de 50 de ani, dar şi la stâna de care acesta se ocupă împreună cu cei doi fii ai săi, Marius şi Daniel, de unde oamenii legii au ridicat o motosapă, un cazan de ţuică de 100 l capacitate, o căldare din aramă de 80 l capacitate, un flex, o bormaşină şi 2 baloţi de sârmă, precum şi 3 capre şi 3 oi, stabilindu-se că au fost sustrase de la părţile vătămate Nicolae Barbu, din comuna Măceşu de Jos, în noaptea de 14 spre 15 ianuarie 2012, Ilie Roman, din comuna Măceşu de Jos, în noaptea de 1 spre 2 martie 2012, şi Gheorghe Boţa, din comuna Cârna, în noaptea de 20 spre 21 iunie 2012. Animalele au fost ridicate şi predate părţilor vătămate.

Culmea este că, poliţiştii s-au ales şi cu un dosar “proaspăt”, pentru că, în timpul desfăşurării acţiunii, la sediul Postului de Poliţie Valea Stanciului s-a prezentat Nicolae Diaconu, de 62 de ani, din localitate, care a reclamat faptul că în noaptea de 12 spre 13 februarie a.c., din curtea gospodăriei i-au fost sustrase mai multe bunuri, printre care un cazan de ţuică şi o motosapă. I-au fost prezentate bunurile ridicate în urma percheziţiei de la locuinţa lui Marin Tuncă, bărbatul recunoscându-şi cazanul de ţuică şi motosapa, cu care a plecat înapoi acasă.

Ciobanul şi fiii săi sunt cercetaţi, în stare de libertate, pentru furt calificat, iar poliţiştii desfăşoară, în continuare, activităţi pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a acestora, după cum au mai precizat reprezentanţii IPJ Dolj.