Nouă migranţi ascunşi într-un camion cu mobilă, descoperiţi la PTF Calafat

0
91

Nouă migranţi afro-asiatici au fost descoperiţi, miercuri seara, de poliţiştii de frontieră de la Calafat, ascunşi într-un camion care transporta, conform documentelor, obiecte de mobilier din Bulgaria către Germania. Şoferul camionului, cetăţean bulgar, este cercetat penal pentru trafic de migranţi, iar cei nouă, care au petrecut noaptea la sediul Inspectoratului Poliţiei de Frontieră Dolj, au fost returnaţi, ieri, pe teritoriul Bulgariei.

Conform reprezentanţilor Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (STPF) Dolj, miercuri seara, în jurul orei 21.00, la Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Calafat s-a prezentat, pentru a intra în ţară, cetăţeanul bulgar Borisov I., în vârstă de 53 de ani, care conducea un autocamion marca Mercedes. Şoferul transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, obiecte de mobilier de la o societate comercială din Bulgaria, având ca ţară de destinaţie Germania. Poliţiştii de frontieră au făcut un control în autovehicul şi au găsit ascunşi, claie peste grămadă, într-un locaş special amenajat, nouă bărbaţi de origine afro-asiatică, ce intenţionau să tranziteze ilegal România şi pentru a ajunge în Germania.

„În baza unei analize de risc, poliţiştii de frontieră au efectuat un control amănunţit asupra mijlocului de transport în urma căruia au descoperit, în compartimentul marfă, ascunşi într-un locaş special amenajat, printre obiectele de mobilier, nouă cetăţeni afro-asiatici. Aceştia sunt cetăţeni din Mali, Libia, Palestina, Iran şi Algeria, au vârste cuprinse între 19 şi 38 ani şi, conform declaraţiilor, ei intenţionau să ajungă ilegal în Germania. Lucrătorii noştri au întocmit şoferului acte premergătoare de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de migranţi, iar celor nouă cetăţeni afro-asiatici dosare penale pentru tentativă de intrare în ţară prin trecere ilegală a frontierei de stat”, a declarat inspector Ionuţ Gheonea, purtătorul de cuvânt al STPF Dolj. Cei nouă migranţi au fost predaţi, ieri, în jurul prânzului, autorităţilor din Bulgaria.