Dosar penal pentru rele tratamente aplicate minorului

0
431
Ieri seară, poliţişti din cadrul Secţiei 1 Poliţie Rurală Melineşti – Postul de Poliţie Coţofenii din Faţă s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că în spaţiul public a fost încărcat un material audio-video în care mai multe persoane nu respectă prevederile  legale în contextul pandemiei de Covid 19.
Poliţiştii au efectuat verificări stabilind faptul că persoanele în cauză, în ziua de 12 ianuarie a.c., în intervalul orar 12:00-15:00, au participat la un eveniment privat respectiv o logodnă, între doi minori de 12 şi 15 ani, care s-a desfăşurat la locuinţa unui bărbat de 33 de ani, din comuna Cotofenii din Faţă, cel în cauză fiind sancţionat de poliţişti în calitate de organizator al evenimentului cu amendă de 10.000 de lei conform Lg 55/2020. În urma vizionării materialului audio-video au fost identificate 12 persoane care au fost sanctionate contravenţional cu amendă în valoare de 2.500 de lei fiecare conform Legii 55/2020.
Valoarea totală a amenzilor aplicate de poliţişti este de 40.000 de lei.
Totodată, poliţiştii continuă verificările pentru identificarea tuturor persoanelor participante la eveniment în vederea sancţionării contravenţionale a acestora. De asemenea, poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de rele tratamente aplicate minorului, urmând ca la finalizarea cercetărilor să se propună soluţie legală prin unitatea de parchet competentă.