Europarlamentarul Marian Jean Marinescu : “Schimbările climatice necesită măsuri serioase, dar nu populiste”

0
209

Europarlamentarul Marian Jean Marinescu crede că banii pentru finanțarea măsurilor care se vor lua în baza Pactului ecologic trebuie să vină de la Statele membre, nu de la alte linii bugetare importante pentru cetățenii europeni. De asemenea, deputatul european mai spus că schimbările climatice necesită măsuri serioase, dar nu populiste.
“Vom vota săptămâna aceasta la Strasbourg poziția Parlamentului European privind Pactul ecologic (așa numitul GreenDeal) prezentat de Comisia Europeană în decembrie. În calitate de coordonator TRAN al Grupului PPE am scris partea referitoare la transport din rezoluția PPE, și am contribuit la partea referitoare la industrie. Problema cu Pactul ecologic este că nu oferă informații clare despre bani. Se spune că vor fi necesare investiții de 260 de miliarde pentru a se atinge neutralitatea (zero emisii de CO2) în 2050, dar nu se spune de unde vor veni banii. Se vorbește despre un fond de 100 de miliarde de euro- Fondul echitabil pentru tranziția regiunilor dependente de cărbune- și, la fel, nu se spune de unde se iau banii pentru acest fond. Bănuiala mea este că banii se vor lua din alte linii bugetare: coeziune, agricultură, transport etc. Iar asta nu este corect!
Schimbările climatice necesită măsuri serioase, dar nu populiste. Necesită măsuri luate în baza unor studii de impact. Trebuie să reducem emisiile, dar să păstrăm locurile de muncă. Care este diferența între a muri de cald, și a muri de foame?”, a precizat deputatul european.