Olteanul care a lovit cu capul în faţă un poliţist doljean ar fi vrut alt complet de judecată

0
163

Magistraţii Judecătoriei Craiova au respins, vineri, cererea lui Adrian Iliuţă Grigorie, tânărul de 25 de ani, din Balş, care a lovit cu capul în faţă un poliţist din Pieleşti, de revocare a preşedintelui completului care îl judecă. Grigorie este inculpat în două dosare – cel de ultraj de pe rolul Judecătoriei Craiova şi încă unul, de tâlhărie calificată şi port sau folosire fără drept de obiecte periculoase, la Judecătoria Balş. Pe 21 septembrie a.c., Grigorie, împreună cu un amic, au tâlhărit angajatul unui cazinou din Balş, de unde au fugit cu 4.500 lei, s-au urcat în BMW-ul înmatriculat în Franţa al lui Grigorie şi au pornit spre Craiova, numai că, la Pieleşti, au provocat un accident şi au fost prinşi de poliţiştii doljeni.

Judecătoria Craiova a respins, vineri, 12 ianuarie a.c., cererea de revocare a preşedintelui completului de judecată formulată de Adrian Iliuţă Grigorie, în procesul în care este judecat, în stare de arest preventiv, pentru ultraj: „Respinge cererea de recuzare a preşedintelui completului de judecată p.3, domnul judecător Florin Marius Grecu. în temeiul art. 275 alin. 2 C.p.p., obligă petentul la plata sumei de 100 lei reprezentând cheltuieli judiciare către stat”, se arată în încheierea de şedinţă a instanţei.

Reamintim că, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Dolj, joi, 21 septembrie a.c., la ora 3.50, poliţiştii Secţiei 5 Poliţie Pieleşti au fost sesizaţi de un bărbat din Pieleşti, despre faptul că un autoturism a ieşit de pe şosea şi i-a lovit maşina care era în faţa porţii. La adresa indicată a fost trimis un echipaj de poliţişti, aceştia stabilind că un autoturism BMW înmatriculat în Franţa, condus pe DN 65 de Adrian Iliuţă Grigorie, a derapat şi a lovit un autoturism şi mai multe utilaje agricole ce se aflau în afara părţii carosabile. Şoferul a fost testat cu aparatul etilotest rezultând o concentraţie de 0,87 mg/l alcool pur în aerul expirat, şi pentru că, atât el, cât şi pasagerul, Cătălin Şerban, de 24 ani, din oraşul Balş, Olt, se manifestau violent, au fost imobilizaţi şi, în timp ce se deplasau către sediul secţiei, Grigorie l-a lovit cu capul în zona feţei pe agentul principal Sorin George Cepoi, provocându-i leziuni serioase. Cei doi tineri au fost duşi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova, fiind audiaţi pe tot parcursul zilei, mai ales că, înainte de a ajunge în Dolj, comiseseră o tâlhărie la un cazinou din Balş (SC Intergalactic Jackpot SRL), în aceeaşi noapte, de unde au sustras prin ameninţare şi acte de violenţă, folosindu-se de un dispozitiv care genera şocuri electrice, suma de 4.500 lei. Grigorie a fost reţinut pentru 24 de ore, iar vineri, 22 septembrie, a fost arestat pentru 30 de zile, în timp ce Cătălin Şerban a fost predat poliţiştilor IPJ Olt pentru continuarea cercetărilor în dosarul tâlhăriei (ajungând şi el după gratii). Pe 12 octombrie s-a înregistrat la Judecătoria Craiova dosarul în care Grigorie este judecat pentru ultraj, iar două zile mai târziu, pe 16 octombrie, la Judecătoria Balş s-a înregistrat dosarul în care Cătălin Şerban şi Adrian Iliuţă Grigorie au fost trimişi în judecată pentru tâlhărie calificată şi port sau folosire fără drept de obiecte periculoase.