Florin Cîţu, senator PNL: “Dragnea i-a cerut imperativ lui Cioloş rectificarea”

0
317

cituSenatorul PNL Florin Cîţu a solicitat, duminică, audierea liderului PSD, Liviu Dragnea, de către Comisia de anchetă a rectificărilor din 2016, el arătând că Dragnea însuşi a cerut guvernului şi premierului Cioloş în mod imperativ rectificare bugetară pentru ministerele Dezvoltării şi Agriculturii.

Solicitarea senatorului PNL de audiere a lui Dragnea vine în contextul în care chiar liderul PSD, Liviu Dragnea, a cerut în mod expres constituirea unei Comisii de anchetă parlamentară care să ancheteze rectificările bugetare pozitive din 2016, iar lui Cioloş i-a solicitat să răspundă în faţa acestei comisii despre o presupusă “gaură” în buget de aproximativ 10 miliarde de lei.

Cîţu îşi fundamentează acuzaţiile la adresa lui Dragnea prin mai multe citate din declaraţiile publice ale acestuia, precum şi printr-un citat dintr-o declaraţie de pe contul de Facebook al liderului PSD, care în 23 noiembrie 2016, ziua în care a fost prezentată OUG nr.86/23.11.2016, posta următorul mesaj: “Solicit Guvernului să aloce la rectificarea bugetară banii necesari pentru a plăti în avans subvenţiile către fermieri. Este o măsură bună pe care PSD a prevăzut-o în programul de guvernare. Guvernul ZERO are 29 de miliarde necheltuiţi şi aceşti bani ar trebui să meargă către români. Ar fi şi o reparaţie pentru dispreţul cu care tehnocraţii i-au tratat pe fermieri în 2015, întârziind cu 8 luni plata subvenţiilor”.

Pe lângă Dragnea, senatorul PNL mai propune audierea lui Vasile Dancu, fost ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, a lui Viorel Ştefan, actual ministru de Finanţe şi preşedintele Comisiei de Buget din Camera Deputaţilor, precum şi a lui Dumitru Daniel Botănoiu, secretar de stat în ministerul Agriculturii şi membru PSD.

“Propun audierea la comisiile reunite pentru buget şi finanţe ale Camerei deputaţilor şi a Senatului a preşedintelui PSD, Liviu Dragnea. (…) Liviu Dragnea a cerut Guvernului şi premierului Dacian Cioloş în mod imperativ rectificare bugetară pentru cele două ministere, cel al Dezvoltării şi cel al Agriculturii”, a precizat Cîţu într-un material intitulat „Raport asupra rectificărilor bugetare din 2016”, pe care l-a publicat duminică pe blogul său.