Non c’e due senza Tre…ntino

0
122

În prima manşă a sferturilor de finală ale Cupei CEV, tripla câştigătoare a Champions League a câştigat cu 3-0 contra lui SCMU Craiova, pe seturi 27-25, 25-22 şi 25-16, după 80 de minute de joc

Venirea superstarurilor de la Diatec Energy Trentino a asigurat cea mai mare asistenţă la un meci de volei în Polivalentă în ultimii ani. Circa 2.000 de spectatori au asistat la prima manşă din sferturile de finală ale Cupei CEV şi au sperat ca alb-albaştri să smulgă măcar un set formaţiei care conduce puternica ligă din „cizmă” la jumătatea sezonului. Şi SCMU putea să preia conducerea, având minge de set, însă a ezitat la 24-23, permiţând oaspeţilor să câştige patru mingi la rând. Atmosfera din sală s-a mai temperat, deşi băieţii lui Pascu păreau să nu se fi demoralizat, fiincă au început setul secund cu avantaj de 3 puncte. Italienii au dat senzaţia că se mobilizează doar atunci când este nevoie şi cât să-şi asigure victoria, neţinând să impresioneze. De altfel, la final au recunoscut că evoluţia n-a fost una deosebită, interesându-i doar rezultatul. Totuşi, polonezul Kaziysky şi italienii Lanza şi Burgsthaller au oferit câteva execuţii convingătoare în privinţa valorii lor individuale. Craiovenii s-au agăţat de puternicul adversar până spre finalul setului secund, iar în cel de-al treilea nu au mai făcut faţă. „Îmi pare rău că nu am câştigat primul set, pentru că am jucat foarte bine, de la egal la egal cu italienii. Şi în al doilea set am avut momente bune, iar în al treilea am picat şi moral şi ca joc. Trentino este o echipă cu jucători valoroşi, cu mare experienţă, care greşesc foarte puţin şi ştiu când să forţeze. În retur ne propunem să jucăm cât mai bine, fiindcă nu mai avem nimic de pierdut. Îmi pare rău că nu le-am oferit suporterilor măcar un set câştigat, fiindcă a fost cea mai generoasă asistenţă din acest sezon, dar a fost un spectacol deosebit, la care am contribuit şi noi” a spus Dan Pascu. „Am jucat la un moment dat de la egal la egal cu adversarii, dar o formaţie de acest calibru ştie când să forţeze şi să întoarcă jocul în favoarea sa” a declarat Laurenţiu Lică.

Antrenorul oaspeţilor, bulgarul Radostin Stoytchev a declarat: „Am suferit în primul set din cauza unor neatenţii ale noastre, dar şi pe fondul jocului bun al gazdelor. Suntem mulţumiţi de rezultat, de faptul că nu am avut probleme medicale şi am putut rula şi întreg lotul, mai ales că eram la al patrulea meci în 7 zile”. „N-am prestat un joc de mare calitate, dar era important rezultatul” a spus „Max” Colaci. „Nici eu nu sunt mulţumit de modul cum am evoluat, dar e bine că ne întoarcem acasă cu acest 3-0 şi ne putem concentra la următoarele partide” a declarat Matteo Burgsthaller.

„Starurile lui Trentino n-au avut milă de outsidera SCMU Craiova, la doar 48 de ore de la eşecul în Cupa Italiei. Cea mai titrată echipă a Europei din ultimul deceniu a fost întâmpinată de o atmosferă superbă la Craiova, iar gazdele au fost aproape să-şi adjudece primul set, dar după acesta totul a fost uşor pentru Trentino” a precizat site-ul oficial al Cupei CEV.

Pentru SCMU Craiova au jucat: Lică, Ghionea, Voinea, Milev, Bicanin, Turanjanin şi Mărieş (libero), iar pe parcurs au intrat şi: Manda, Ion şi Ene. Returul se va juca în sala „Pala Trento”, pe 22 ianuarie, de la ora 21.30.