Programul Erasmus+: Cea de-a 35-a aniversare sărbătorește realizările și viitorul promițător

0
196

Astăzi, 14 decembrie, ultimul eveniment care sărbătorește cea de-a 35-a aniversare a programului Erasmus + are loc la Bruxelles.

De la crearea sa în 1987, Erasmus + a oferit oportunități de studiu, de formare, de muncă și de voluntariat în străinătate pentru aproape 13 milioane de persoane. În anii următori, Erasmus + va continua să permită unui număr tot mai mare de persoane să studieze și să participe la proiecte transnaționale.

Evenimentul de astăzi reprezintă ocazia de a asculta în direct experiențele participanților, de a împărtăși propriile impresii și de a face schimb de opinii cu privire la istoria și viitorul programului. La aceasta vor participa vicepreședintele pentru modul de viață european, Margaritis Schinas, comisarul pentru educație, cultură, tineret și sport, Mariya Gabriel, precum și președinta Comisiei pentru cultură a Parlamentului European, Sabine Verheyen și ministrul ceh al educației, tineretului și sportului, Vladimír Balaš.

Fondatorii programului, beneficiarii și membrii personalului care lucrează la nivel național sau european în cadrul programului Erasmus + vor participa la diferite sesiuni și ateliere dedicate priorităților Erasmus +, bunelor practici și istoriei programului, printre alte subiecte. Evenimentul se va încheia cu o expoziție de fotografie realizată de tineri beneficiari ai permisului de călătorie DiscoverEU și cu un spectacol de artă.

Citiți mai departe pe : https://romania.representation.ec.europa.eu/news/programul-erasmus-cea-de-35-aniversare-sarbatoreste-realizarile-si-viitorul-promitator-2022-12-14_ro